A német sajtó szétszedi, a szövetség védi Hansi Flicket

MOHAI DOMINIKMOHAI DOMINIK
Vágólapra másolva!
2023.06.22. 08:29
null
Veszélyben Hansi Flick pozíciója?(Fotó: AFP)
Németország felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett Kolumbiától. Bár a német sajtó eddig is kritikus volt a botladozó csapattal, a Kicker már Hansi Flick szövetségi kapitány pozícióját is megkérdőjelezi.



SIRALMAS TELJESÍTMÉNNYEL 2–0-s vereséget szenvedett a német válogatott Kolumbiától Gelsenkirchenben. A két ország óriási földrajzi távolsága ellenére meglepően sok sárga mezes dél-amerikai szurkoló is kint volt a mérkőzésen, és a második félidőre jellemző folyamatos füttykoncertet néha áttörte az ő vidám szurkolásuk. Meg kell hagyni, a német játékosoknak kijárt a bírálat: az első félidőben csupán egy kapura lövéssel próbálkoztak, majd Luis Díaz 54. percben szerzett góljára válaszul is csak négy további kísérlet érkezett.

Joshua Kimmich a 79. percben lépett pályára, és bár Hansi Flick valószínűleg nem ezért cserélte be, ötvenhárom másodperccel később „eldöntötte” a mérkőzést, ugyanis kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, Juan Cuadrado pedig belőtte a megítélt tizenegyest.

Kimmich balszerencséje jól mutatja a német csapat helyzetét: a világbajnokságról való kiesés óta márciusban 2–0-ra győzött Peru ellen, majd kikapott Belgiumtól (2–3), ezt követően döntetlen Ukrajna ellen (3–3) és vereség Lengyelországtól (0–1), valamint Kolumbiától. A Hansi Flick által irányított válogatott mély gödörben van, s ha nem rendezőként várná a jövő évi Európa-bajnokságot, talán a kijutása is veszélyben lenne. S ha már Hansi Flick: a német sportsajtó egyre szorosabbra vonja a képzeletbeli hurkot a nyaka körül, a Kicker ráadásul a honlapján bocsátotta szavazásra a kérdést, hogy a német edző továbbra is a megfelel-e a csapat vezetésére. Az eredmény lesújtó Flick szempontjából, a szerda délutánig regisztrált mintegy százezer szavazatból 79 ezer arra érkezett, hogy változtatni kell a kapitányi poszton.

A német sportmagazin szerint a Bayern Münchennel 2020-ban Bajnokok Ligáját nyerő edzőn látszik, hogy elbizonytalanodott, és az utóbbi tizenegy mérkőzésen aratott három győzelem, valamint az új taktikai elemek – ezúttal három belső védővel próbálkozott – kudarca rést ütött az addig kikezdhetetlen magabiztosságán. Niclas Füllkrug jó formája ellenére csere volt, Emre Can szokatlan módon középső védőként szerepelt Kolumbia ellen, míg a Manchester Cityben világklasszis teljesítményt nyújtó Ilkay Gündogannak nem találja a helyét.

Rudi Völler, a válogatott sportigazgatója a német RTL-nek adott nyilatkozatában megvédte a szövetségi kapitányt: „A szeptemberi mérkőzéseinken rengeteg változás lesz a keretben. Minőségben súlyos gondjaink vannak, ezt a munkám kezdetén alábecsültem. Legjobban Hansi Flicket sajnálom, hiszen neki kell ezekkel a játékosokkal együtt dolgoznia.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik