Frankfurt: „Détári Lajos a mai napig misztikus a városban”

Vágólapra másolva!
2023.04.24. 17:48
null
Az 1988-as Német Kupa döntőjének hőse, Détári Lajos (Fotó: Imago Images)
Kiváló technika, hajszálpontos labdák, pazar lövések, összességében remek futball – nem véletlenül emlegetik az utolsó magyar világsztárként Détári Lajost: az április 24-én 60 éves klasszisról korábbi csapatánál, az Eintracht Frankfurtnál is csupa jó emlékeket őriznek, erről Matthias Thoma, a csapat múzeumának igazgatója írt a Sportrádió megkeresésére. 

 

„Détári Lajos a mai napig misztikus Frankfurtban. Nem volt neki könnyű az elején, amikor az 1987–1988-as idényben ide igazolt. A tavaszi szezonra viszont fantasztikus játékos lett belőle az Eintrachtnál, aki szabadrúgásával eldöntötte a Német Kupa döntőjét.

A Frankfurt óriási bevételre tett szert, miután az Olympiakoszhoz szerződött. A rajongók a mai napig »Dömeként«, a kupadöntő sztárjaként emlékeznek rá. A múzeumunkban egy pár focicipője van kitéve magyar színekben. Ma már nem nagy szám a színes cipő, de akkoriban újdonság volt.

Lajos mindig örömmel látogat Frankfurtba. 2018-ban a Német Kupa döntője előtt a szurkolókkal együtt énekelte a csapat himnuszát, a »Schwarz und wuss wie Schnee-t«. Sokan a mai napig úgy vélik, ez segített harminc év után újra megnyerni a Német Kupát” – írta az Eintracht Frankfurt múzeumának igazgatója Détári Lajosról.

A SPORTRÁDIÓ MŰSORA

Hazafutás, műsorvezető: Lantos Gábor
19.00: Détári 60! A stúdióban Esterházy Márton, korábbi válogatott labdarúgó, Buzgó József, a Nemzeti Sport korábbi főszerkesztője, L. Pap István (Nemzeti Sport)
20.00: Détári 60! Mezey György, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Komora Imre, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője, a stúdióban Gyimesi László, a Bp. Honvéd korábbi labdarúgója
21.00: Détári 60! Disztl Péter, Andrusch József és Dzurják József Détári Lajosról

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik