Bundesliga: hosszabbított legendájával a Dortmund – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.27. 15:46
null
Marco Reus 2024-ig hosszabbított (Fotó: Getty Images)
Hivatalos oldalán jelentette be a Borussia Dortmund, hogy egy évvel meghosszabbította a szerződését a klub ikonjának, Marco Reusnak. A német válogatott labdarúgó eredeti kontraktusa 2023 nyarán járt volna le, de így még egy idényt a fekete-sárgák kötelékében tölt.

 

Újabb egy évig a Borussia Dortmund játékosa a 48-szoros német válogatott középpályás, Marco Reus. A BVB legendája 2012-ben érkezett a klubhoz, ahol már a tizenkettedik idényét kezdi meg és ő szerezte a második legtöbb gólt tétmérkőzésen a fekete-sárga mezben. Ha 2024 nyaráig még 17 találatot jegyez, akkor megelőzi Alfred Preisslert és a német klub történelmének legeredményesebb futballistája lesz.

„Marcót sok balszerencse érte a sérülései miatt, de elkötelezett a Borussia iránt és csapatkapitányként pontosan ugyanazokat a célokat követi, mint mindannyian: maximálisan ambiciózus, és az is marad, hogy nagyon nagy célok felé vezesse a BVB-t” – nyilatkozta Reusról Hans-JoachimWatzke, a klub ügyvezető igazgatója.

Reus elmondta, jelenleg egy célt tart ő is és a csapata is szem előtt, német bajnokok akarnak lenni: „Még ezen túl is a legjobbat akarom nyújtani a klubért, amelynél több mint a fél életemet töltöttem. Számomra még mindig nincs annál jobb, mint a világ legjobb szurkolói előtt, a világ legszebb stadionjában gólokat lőni és együtt ünnepelni a győzelmeket. Ezért is örülök, hogy újabb egy évvel meghosszabbítottam a szerződésemet, mert mindig is azt mondtam, hogy nem szeretnék más klubban játszani a pályafutásom során, mint a BVB-ben”.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik