Bundesliga: 19 éves ecuadori védővel erősített a Bayer

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.16. 18:56
null
A fiatal védő remek teljesítményt nyújtott a Copán (Fotó: bayer04.de)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayer Leverkusen bejelentette, hogy szerződtette az argentin élvonalból a 19 éves Piero Hincapiét.

 

A klub beszámolója szerint a Club Atlético Talleres ecuadori középső védőjére a Copa Américán figyelt fel a német csapat.

„Nagyon örülünk, hogy Piero Hincapié személyében egy nemzetközi szinten tapasztalt fiatal játékost tudtunk szerződtetni – fogalmazott a Bayer Leverkusen oldaláról Simon Rolfes sportigazgató. – Természetesen már régóta figyeltük őt. A Copa Américán nyújtott kiváló teljesítménye a legnagyobb sztárok ellen meggyőzött minket arról, hogy nagy jövő áll előtte. Beleillik az elképzeléseinkbe, és biztosak vagyunk benne, hogy nagyon fontos játékosunkká válik.”

A német klub sportmenedzsere, Rudi Völler szerint a 184 centiméter magas, ballábas játékos jó szerelőkészséggel rendelkezik, intelligens, és technikailag igen jól képzett is.

„Piero Hincapié rendkívül tehetséges futballista, akinek megvan hozzá a képessége, hogy egyből nagy erősítést jelentsen nekünk, ugyanakkor idővel a legmagasabb szintre is felfejlődhet” – jelentette ki Rudi Völler.

Az ecuadori védő 2026 nyaráig kötelezte el magát a németeknél, és a 33-as számú mezt fogja viselni.

„Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen klub, mint a Bayer Leverkusen, ekkora erőfeszítéseket tett azért, hogy megszerezhessen – mondta Hincapié. – A Bundesliga és a Bayer hatalmas népszerűségnek örvend a hazámban és egész Dél-Amerikában. Most itt vagyok, ami fantasztikus, és szeretnék tovább fejlődni, hogy segíthessem a csapatomat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik