Hertha: „Nekünk nincs C. Ronaldónk” – Dárdai-válasz a kritikákra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.06. 10:34
null
Dárdai nem ért egyet a kritikákkal (Fotó: bz-berlin.de)
A Bundesligában szereplő Hertha BSC magyar vezetőedzője, Dárdai Pál nem érti, hogy az Ingolstadt elleni győzelem után miért kritizálják továbbra is a csapatát.

„Nyertünk egy-nullára, mégis magyarázkodnom kell. Számunkra ez igenis nagy győzelem, büszke vagyok a csapatra. Nekünk nincs Cristiano Ronaldónk, ugyanakkor nagyszerű játékosok alkotják a csapatot. Nem értek egyet a nyomás szó használatával – mindenki láthatja, hogy mennyire szoros a Bundesliga. Nincs rajtunk nyomás, mivel nem esünk ki” – idézi Dárdai Pált a német Kicker.

A Hertha legközelebb a Borussia Dortmund elleni Német Kupa nyolcaddöntőjében lép pályára szerda este. Bár nem a berlini csapat számít a találkozó esélyesének, a magyar szakember elmondta, mindent megtesznek a továbbjutás elérése érdekében.

„Nem vagyunk boldogok, hogy olyan csapathoz utazunk, amely szinte minden évben bejut a döntőbe. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy a Dortmund sem örül nekünk, hiszen kellemetlen ellenfél tudunk lenni. Minél hosszabb lesz a mérkőzés, annál jobb nekünk. Nem lenne rossz, ha százhúsz percet játszanánk – kitartó csapat vagyunk.”

A Hertha és a Dortmund a Német Kupa előző kiírásában is összefutott egymással: a tavaszi berlini elődöntőben 3–0-ra nyert a Borussia, így a lehetőség adott Dárdaiék előtt a visszavágásra.

NÉMET KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
FEBRUÁR 7., KEDD

18.30: Hamburger SV–1. FC Köln (Tv: Sport1)
18.30: Astoria Walldorf (IV.)–Arminia Bielefeld (II.)
20.45: Bayern München–Wolfsburg (Tv: Sport1)
20.45: Greuther Fürth (II.)–Borussia Mönchengladbach
FEBRUÁR 8., SZERDA
18.30: Sportfreunde Lotte (III.)–1860 München (II.)
18.30: SV Sandhausen (II.)–Schalke 04 (Tv: Sport1)
20.45: Borussia Dortmund–Hertha BSC (Tv: Sport1)
20.45: Hannover 96 (II.)–Eintracht Frankfurt

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik