Hertha: a kapóssá vált Dárdai Pál jövőjéről tárgyalnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 09:55
null
Michael Preetz és Dárdai Pál eszmét cserél (Fotó: AFP)
A Kicker német futballszaklap hosszú cikkben tudósít: a Hertha BSC-nél megkezdődtek a tárgyalások annak érdekében, hogy Dárdai Pál vezetőedző és stábjának tagjai meghosszabbítsák nyáron lejáró szerződésüket.

 

„Együtt szeretnénk elérni a kijelölt célokat, ezzel az edzői stábbal akarjuk folytatni” – tette egyértelművé álláspontját Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a Kickernek, amelynek újságírója maga is úgy véli: a csapat eredményessége és a szakmai stáb munkájának elismertsége tudatában nem kétséges az együttműködés folytatása – a kérdés csak az, változnak-e bizonyos hangsúlyok.

A szaklap szerint Dárdai egyértelmű megerősítést vár a klubtól, hogy az irány, amit kijelölt, hosszú távon is tartható-e, támogatásban részesül-e – most például nagyon szeretne felhozni két 17 éves labdarúgót az első csapathoz, akiket már az U15-ben is edzett (Arne Maier, Florian Baak) –, illetve hogy a klubvezetőség általánosságban hogyan képzeli el a jövőt.

Dárdai szerződése az idény végén lejár, de a leírtak értelmében a klub május 31-ig egyoldalúan meghosszabbíthatja egy szezonnal. Ha netán az első csapatnál nem folytatódna az együttműködés, Dárdai határozatlan idejű megállapodása újra érvénybe lép a berlini klub utánpótlásában, ám mint a Kicker megjegyzi, egy ilyen fordulatnak kicsi a valószínűsége.

Nemcsak azért, mert sajtóhírek szerint más Bundesliga-klubok is eljátszottak már Dárdai alkalmazásának gondolatával, hanem azért is, mert amióta a magyar tréner lassan immár két éve munkába állt a Hertha akkor még a bennmaradásért harcoló első csapatánál, csak négy klub szerzett több pontot a Bundesligában (Bayern München 145, Dortmund 126, Leverkusen 105, Mönchengladbach 100, Hertha 87) – azaz semmi ok a változtatásra.

A közvetlen stábtagok közül Petry Zsolt kapusedzővel már tárgyalt Preetz, és Rainer Widmayer másodedzővel is hamarosan leül. Esetükben egyedül az indokolná az esetleges távozást, hogy családjuk Berlintől távol él – a Kicker információi szerint Petryvel mindazonáltal közel az egyezség.

A klub eközben újabb főtámogató becserkészésén is dolgozik, a napokban Preetz néhány kollégájával a Távol-Keleten tárgyalt ez ügyben.

A Hertha 10 forduló után a Bundesliga-tabella negyedik helyén áll, és szombaton az Augsburg vendégeként játssza a következő mérkőzését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik