Németország: Joachim Löw döntött a jövőjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.12. 18:43
A labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében kieső német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a kiesést követően napokig elbújt a sajtó elől, és az is felvetődött, hogy elhagyja posztját, de a trénerrel való egyeztetés után a szövetség megerősítette: továbbra is marad a kapitány.

 

Löw kitölti 2018-ig tartó szerződését (Fotó: Action Images)
Löw kitölti 2018-ig tartó szerződését (Fotó: Action Images)

Mint ismert, a nationalelf az Eb elődöntőjében 2–0-s vereséget szenvedett a házigazda Franciaországtól, így a várakozásokkal ellentétben a világbajnokság után a kontinensbajnokságot nem tudta megnyerni Joachim Löw csapata. Ráadásul a tréner tízéves regnálása alatt ez már a harmadik elbukott elődöntője volt nagy tornán a németeknek. A mérkőzés utáni napokban a szakember nyitva hagyta a kérdést, hogy vajon folytatja-e a munkáját a válogatott kispadján, és néhány nap szünetet kért a német szövetségtől. A pauzát követően Löw tájékoztatta a szövetség elnökét, Reinhard Grindelt, hogy kitölti a 2018-ig szóló szerződését.

„Egy nagy torna mindig fordulópontot jelent – kezdte az 56 éves szövetségi kapitány. – Természetesen mindannyian csalódottak voltunk, miután az elődöntőben kiestünk, mert heteken keresztül rengeteg munkát belefektettünk az Európa-bajnokságba. Ennek ellenére azt mondom, hogy bár az eredmény miatt csalódtunk, a csapat nem volt csalódást keltő. Mi voltunk a legfiatalabb együttes a tornán, rengeteg potenciál rejlik a srácokban. Ezek a fiúk sok örömöt szereznek még nekünk a jövőben, én pedig annak örülök, hogy tovább fejleszthetem őket a 2018-as világbajnokságig.”

A Német Labdarúgó-szövetség elnöke, Reinhard Grindel hasonlóan elégedett Löw döntésével.

„Hagytunk néhány napot a szövetségi kapitánynak, hogy átgondolja a történteket, de biztosak voltunk benne, hogy folytatni akarja a megkezdett munkát, és meg akarja védeni a világbajnoki címét Oroszországban. Csak hangsúlyozni tudom, amit korábban is elmondtam: Jogi Löw a legjobb megoldás a csapat élére. Megbízunk benne, tudom, hogy a csapat a jövőben is feljut vele a csúcsra.”

A német válogatott legközelebb augusztus 31-én lép pályára felkészülési mérkőzésen Finnország ellen, majd szeptember 4-én Oslóban kezdi meg a világbajnokság selejtezőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik