Hertha: Könnyebb lett a munkám – Dárdai Pál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 10:47
A Bad Saarow-ban megtartott egyhetes edzőtábor végén Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője értékelte az elvégzett munkát, és kicsit már előre is tekintett a Bundesliga új szezonjára.

„A srácok jól dolgoztak, amit elterveztünk, azt elvégeztük. Kétszer hamarabb be kellett fejeznünk az edzést az időjárás miatt, de ez belefért. Úgy látom, előrébb járunk, mint tavaly, sok minden már készség szintjén megy, és nem kell újra begyakorolnunk. Ez nagyon fontos a szezonrajt miatt. Az előző idényben a labdabirtoklásra koncentráltunk, ebben is fejlődhetünkmég. De leginkább a támadó harmadban való játékban, több helyzetet kell kidolgoznunk, ehhez pedig jobb passzok kellenek” – összegzett Dárdai Pál. A Hertha magyar vezetőedzőjét az igazolásokról is kérdezték.Dárdai Pál. A Hertha magyar vezetőedzőjét az igazolásokról is kérdezték.

„A menedzser tudja a dolgát, nincs szüksége, hogy feleslegesen nyomást helyezzenek rá. Egy éve is nyugodtak maradtunk, és nyélbe tudtunk ütni a meghatározott posztokra pár jó igazolást. Tudjuk, miben kell még fejlődnünk, ha lesz lehetőségünk erősíteni, megragadjuk.”

A korábbi magyar szövetségi kapitány hozzátette, minden játékosának három hét pihenés állt rendelkezésére, amit kicsit kevésnek tart, az egy hónap ideálisabb lett volna.

„Úgy gondolom, könnyebb lett a munkám. Ahogy már említettem, sok mindent már nem kell újra megtanítanom, olajozottan működik a csapat, hét vagy nyolc játékos helye pedig megvan a kezdőben. Ha mindenki egészséges marad, és még tudunk igazolni is, megtehetjük a következő lépést.”

A magyar szakember a közelgő Európa-liga-selejtezővel kapcsolatba kifejtette, nehéz lesz, mert a játékosok munkából érkeznek, de ez az ő felelőssége, a hosszú szezonhoz szükség van a megfelelő erőnlétre. A kapusokra kitérve megemlítette, ha bejutnak a csoportkörbe, mindhárman lehetőséget kapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik