Bundesliga: Dárdai variált, bejött, az ellenfél elismerte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.05. 19:43
A Hertha BSC a 17. perctől emberelőnyben játszva, a győztes gólt a 60. percben szerezve 2–1-re legyűrte a Leverkusent a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának szombati játéknapján. Dárdai Pál, a berliniek vezetőedzője elsősorban a második félidővel elégedett.

„Változtattunk a taktikánkon, agresszív védekezéssel párosuló támadó felfogású futballal akartuk meglepni a Leverkusent – összegzi a Bundesliga hivatalos honlapja Dárdai Pál értékelését. – Sikerült is kiharcolnunk a kiállítást, csakhogy ez nem az ellenfelünket zavarta össze, hanem minket. A játékosaim valószínűleg úgy vélték, (emberelőnyben) elég lesz az egygólos előnyt őrizni, de hát így nem szabad gondolkodni. A második félidőben aztán okosan futballoztunk, amivel nagyon széppé varázsoltuk ezt a napot!” Dárdai Pál értékelését. – Sikerült is kiharcolnunk a kiállítást, csakhogy ez nem az ellenfelünket zavarta össze, hanem minket. A játékosaim valószínűleg úgy vélték, (emberelőnyben) elég lesz az egygólos előnyt őrizni, de hát így nem szabad gondolkodni. A második félidőben aztán okosan futballoztunk, amivel nagyon széppé varázsoltuk ezt a napot!”

„A Hertha megérdemelte a győzelmet – mondta Roger Schmidt, a Leverkusen szakvezetője. – Tudtuk, hogy a berliniek általában nagyon fegyelmezetten játszanak, ehhez képest az elején mégsem figyeltünk eléggé. Az első gyors támadásuknál aztán emberhátrányba is kerültünk, de meg kell mondanom, szerintem az a szabálytalanság nem ért piros lapot.”

„Nem lehetünk elégedettek a játékunkkal, roppant bosszantó, hogy ismét gólt kaptunk rögzített helyzetből. A magas labdákkal szemben nagyon rosszul védekezünk, ezen elment megint egy meccs” – tette hozzá Rudi Völler, a leverkuseniek sportigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik