Mainz: a Stuttgart japán csatára pótolhatja Szalait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.23. 13:50
null
Okazaki nem volt elég gólerős, a Stuttgart kölcsönadná – Mainzba? (Fotó: Reuters)
A Mainzer Rhein-Zeitung értesülései szerint a német élvonalban szereplő Mainz labdarúgócsapatánál Okazaki Sindzsi, a VfB Stuttgart japán centere pótolhatja a Schalkéba tartó Szalai Ádámot.

Ha Szalai a Kicker és a Bild egybehangzó értesüléseinek megfelelően valóban hamarosan aláír a Schalkéhoz, a mainziaknak középcsatárra van szükségük: a Stuttgartnál „kölcsönlistára” került Okazaki megfelelő választás lehet. Legalábbis az alapján, hogy van Bundesliga- és nemzetközi rutinja is…

A 27 éves, 66-szoros japán válogatott csatár – aki a Konföderációs Kupán szerzett két góljával már 35-nél jár a nemzeti csapatban – 2011 óta játszik a Bundesligában, 63 bajnokin 10 gólt szerzett. 2011–2012-es szezonja remekül sikerült, ám egy idénnyel később csupán egy bajnokin talált a hálóba, nem véletlen, hogy a Stuttgart klubmenedzsere, Fredi Bobic elégedetlenségét fejezte ki.

„Az első másfél éve igen jól sikerült, a legutóbbiban is jól dolgozott, de a gólerőssége nem stimmel” – mondta Bobic.

Mint arról szombaton beszámoltunk, a Stuttgarter Nachrichten információi szerint a sváb csapatnál gondolkodnak még Hajnal Tamás, William Kvist és Cristian Molinaro kölcsönadásán is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik