Wolfsburg: Súlyos sérülést szenvedett a „farkasok” támadója

Vágólapra másolva!
2012.08.06. 06:53
Térdszalag-szakadást szenvedett a szombati, Manchester City–VFL Wolfsburg felkészülési mérkőzésen Patrick Helmes, a német csapat támadója, akire így hat hónapos kényszerpihenő vár. A futballista nem először dől ki hosszabb időre térdsérülés miatt.

A vasárnapi orvosi vizsgálatokon beigazolódott az orvosok szombati gyanúja: Patrick Helmes térdszalag-szakadás miatt fél évig nem léphet pályára. A 28 éves támadó 2009 után másodszor dől ki hosszabb időre térdsérülés miatt.

„Patrick a helyes irányba haladt, ez egy keserű csapás neki és a csapatnak is. Minden támogatást megadunk neki, hogy a lehető leghamarabb újra pályára léphessen" – nyilatkozta Felix Magath, a Wolfsburg vezetőedzője.

Helmes 2009-ben, még a Bayer Leverkusen játékosaként szenvedett térdszalag-szakadást, amely után nem tudott visszakerülni a „gyógyszergyáriak" kezdőcsapatába, így 2011 nyarán a távozás mellett döntött.

A 2011–2012-es szezon első felében Felix Magath csapatánál sem kapott sok játéklehetőséget, ám tavasszal beverekedte magát a wolfsburgiak kezdő tizenegyébe, és fontos gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy a „farkasok" végül a 8. helyen végeztek a Bundesliga legutóbbi kiírásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik