A német rendőrség zárt kapukkal válaszolna a balhéra

Vágólapra másolva!
2010.03.15. 16:15
null
Riasztó képek a berlini stadionból: az erőszak menekülésbe torkollott (Fotó: Action Images)
A német rendőrszakszervezet vezetője úgy véli, ha a klubok nem képesek megfékezni vandál szurkolóikat, keményen meg kell büntetni őket – akár úgy is, hogy nem engedik be a nézőket a mérkőzéseikre.

Rainer Wendt, a német rendőrszakszervezet vezetője azt követően nyilatkozott így, hogy szombaton több tucat Hertha-szurkoló berontott a berlini Olimpiai Stadion gyepére, és törni-zúzni kezdett azután, hogy Dárdai Pál és csapattársai 2–1-re kikaptak a Nürnbergtől, amivel tovább rontották bennmaradási esélyeiket.

„Nem voltam ott a stadionban, de a televíziós felvételeken jól látszott, hogy a rendőri erők kiszolgáltatott helyzetbe kerültek. Drasztikus ellenlépésekre van szükség, akár zárt kapus mérkőzések elrendelésére is, hogy tudatosodjon a bajkeverőkben: az erőszakos cselekményekkel nagy kárt okoznak a klubjuknak" – mondta Wendt.

Még nem döntöttek a szombati rendbontás szankcionálásáról, ám közleményében Reinhard Rauball, a Német Labdarúgóliga irányítója kemény büntetést helyezett kilátásba. A berlini csatában négy rendőr könnyebben megsérült, harminc rendbontót őrizetbe vettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik