Veszélybe került Lúcio „érinthetetlensége”, így távozhat a védő

Vágólapra másolva!
2009.06.23. 21:24
Veszélybe került Lúcio „érinthetetlensége” a Bayern München védelmének közepén. Az új vezetőedző, Louis van Gaal ugyanis honfitársát, Edson Braafheidet szeretné a tengelyben látni, méghozzá Martín Demichelis mellett.
A Sporting CP elleni BL-meccseken nem volt gond a Bayern-védelemben
Fotó: Action Images (archív)
A Sporting CP elleni BL-meccseken nem volt gond a Bayern-védelemben
A Sporting CP elleni BL-meccseken nem volt gond a Bayern-védelemben
Fotó: Action Images (archív)
A Sporting CP elleni BL-meccseken nem volt gond a Bayern-védelemben

Könnyen lehet, hogy a Milanhoz visszatérő Massimo Oddo után egy másik világbajnok védőjét is elveszti a Bayern München. Bár hivatalosan még senki sem erősítette meg (és nem is teheti, hiszen a csapat július elsején kezdi meg a felkészülést a következő évadra, és az új edző, a holland Louis van Gaal szerződése is csak aznap lép érvénybe), de Lúcio elveszítheti a helyét a védelem tengelyében.

Van Gaal szándékai szerint ugyanis csak egy bekk élvez majd előjogokat középen, és az Martín Demichelis lesz. Nehéz megmondani, mi indokolja ezt, elvégre a szezon utáni válogatott meccseken nyújtott teljesítmény alapján óriási a különbség a brazil javára az argentinnal szemben, ugyanakkor tény: az előző évadban látott bajor bekksoron muszáj lesz változtatni, elvégre 42 gólnál többet (46-ot) legutóbb az 1995–96-os szezonban kapott a gárda.

Csak az a furcsa, hogy miért éppen Lúcióhoz akar hozzányúlni Van Gaal. A védelemből csak Philipp Lahmnak (2.88) volt jobb az osztályzatátlaga a Kickernél (a brazil 3.2-t hozott össze), Daniel Van Buyten 3.63-nál, Demichelis 3.64-nél, Oddo 3.97-nél, Breno pedig 4.0-nál állt meg.

A Lúcióval szembeni legfőbb vád, hogy túlságosan is támadó felfogású, márpedig ez a fegyelmet követelő Van Gaalnál megbocsáthatatlan. És ilyenkor nyer értelmet az a lépés, hogy miért kellett megszerezni az eredetileg balhátvéd Edson Braafheidet a Twentétől. A holland válogatottban a közelmúltban bemutatkozó hátvédet ugyanis nem Lahm vetélytársának vagy elűzőjének (ebben az esetben az egyébként jobblábas Lahmnak át kellene tennie a székhelyét a jobb oldalra, ami Oddo távozása, illetve Sagnol visszavonulása után igencsak lyukas a Bayernnél) szánja Van Gaal, hanem eggyel beljebb akarja foglalkoztatni. Ráadásul Braafheid a csapattal kezdi meg a felkészülést, míg Lúcio a Konföderációs Kupa miatt később csatlakozik a kerethez.

„Ha az edzőnek nincs rám szüksége, gond nélkül váltok” – jelentette ki a brazil védő. Erősítheti a távozásáról szóló híreket, hogy a jövő nyáron lejár a szerződése, így a Bayern most tud utoljára nagy összeget kapni érte.

Bár ő még nincs rajta a feketelistán (egyelőre csak Tim Borowskival, Andreas Ottllal és Brenóval közölték, hogy nyugodtan mehet), ha Braafheid mellett José Bosingwa (Chelsea) is Münchenbe költözne, Lúcio nélkül is simán összeállna egy erős Bayern-védelem.

Legalábbis az előző szezonban látotthoz képest erős Bayern-védelem.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik