Lothar Matthäus a Fortuna Düsseldorf sportigazgatójaként folytathatja

Vágólapra másolva!
2009.05.31. 23:14
A Bundesliga 2-be tíz év után visszajutott Fortuna Düsseldorf sportigazgatójaként folytathatja pályafutását Lothar Matthäus. A korábbi magyar szövetségi kapitány egy német-izraeli befektetőnek köszönhetően vállalhatna munkát a patinás csapatnál.
Matthäus Düsseldorfba költözhet
Fotó: Action Images (archív)
Matthäus Düsseldorfba költözhet
Matthäus Düsseldorfba költözhet
Fotó: Action Images (archív)
Matthäus Düsseldorfba költözhet

A korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus visszatérhet Németországba, és a Bundesliga második vonalában vállalhat munkát. A német válogatottsági csúcstartó a másodosztályba tíz év után visszajutott Fortuna Düsseldorf sportigazgatójaként dolgozna a jövőben – egy német-izraeli milliomosnak köszönhetően.

A szóban forgó üzletember, Daniel Jammer már régóta tervezi, hogy szerepet vállal a patinás klubnál, és mostanra az együttműködés keretei is körvonalazódtak – az üzletember befektetőként segítené a Düsseldorfot.

„Azt ajánlom a Fortunának, hogy idehozom nekik Lothart sportigazgatónak, valamint ingyen rendelkezésükre bocsátok három játékost. Amennyiben a játékosokat később eladják, akkor megosztozunk az értük kapott átigazolási díjon” – mondta Jammer.

Matthäust láthatólag érdekli a lehetőség. „Ha a Fortuna és Jammer megállapodnak az együttműködésről és engem akarnak, akkor nincsen akadálya, hiszen érdekesnek tartom a feladatot. Düsseldorfban sok minden történik mostanában, ennek a klubnak a Bundesligában a helye. A feljutás kell, hogy a célunk legyen” – nyilatkozta a korábbi Bayern München-legenda.

Az egyetlen probléma az, hogy a Fortunának már van sportigazgatója Wolf Werner személyében, és a szakember szerződése 2010-ig szól. „A következő héten tovább folytatjuk a tárgyalásokat Jammer úrral” – mondta az ügyről a düsseldorfi klub elnöke, Peter Frymouth.

A német-izraeli üzletember az izraeli Maccabi Netanya tulajdonosa, és jelenleg Matthäus is ennél a csapatnál dolgozik vezetőedzőként, de az már eldőlt, hogy a német szakember nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését. Egyébként a Jammer által ajánlott három játékos is a Netanyából érkezne Düsseldorfba.

Lothar matthäus edzői pályafutásának eddigi állomásai

SK Rapid Wien (osztrák, 2001–2002)
Partizan Beograd (szerb, 2002–2003)
magyar válogatott (2003–2005)
Atlético Paranaense (brazil, 2006)
Red Bull Salzburg (osztrák, 2006–2007)
Maccabi Netanya (izraeli, 2008– 2009)

A szakembernek igaza van: a Düsseldorf sokra hivatott, legalábbis a stadion alapján
A szakembernek igaza van: a Düsseldorf sokra hivatott, legalábbis a stadion alapján
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik