Hiába a magyar támadók góljai, ha mindig kikap az Augsburg

Vágólapra másolva!
2008.10.03. 20:17
A német másodosztályú bajnokság hetedik fordulójában péntek este Szabics Imre és Torghelle Sándor csapata, az Augsburg a tizenharmadik helyezett Oberhausen otthonába látogatott, és kikapott 2–1-re.
Szabics Imre másodszor talált be az Ausgburg színeiben
Fotó: Imago
Szabics Imre másodszor talált be az Ausgburg színeiben
Szabics Imre másodszor talált be az Ausgburg színeiben
Fotó: Imago
Szabics Imre másodszor talált be az Ausgburg színeiben

Az Augsburg a forduló előtt az utolsó előtti, tizenhetedik helyen állt a bajnokságban, mindössze három szerzett ponttal. A gyenge szereplés javítására jó lehetőség kínálkozott Oberhausenben. hiszen az aktuális ellenfél a forduló előtt a bajnokság legrosszabb gólarányával, mínusz tizenhármas gólkülönbséggel rendelkezett, és csak egy győzelemmel gyűjtött több pontot, mint Torghelléék.

Torghelle és Szabics teljesítményére a rossz eredmények ellenére nem lehetett különösebb panasz: góljaik zömét ők ketten szerezték, így nem volt meglepő, hogy a pénteki mérkőzésen is mindketten a kezdőcsapatban kaptak helyet.

A mintegy 4400 néző előtt játszó Osnabrücknek 14 perc kellett, hogy megszerezze a vezetést. Kriskanc szabadrúgása talált utat a hálóba 20 méterről. Tíz perccel később megduplázta előnyét a hazai csapat: Sinkala vétett öngólt.

Nem sokat késett a válasz, két perc elteltével, a 27. percben Szabics Imre szépített. A Pappasról kipattanó labdát a korábban hibázó Sinkala szedte össze, és ívelte a hosszú oldalra, Szabics Imre pedig a hálóba fejelte a labdát (2–1).

Szabicsnak ez volt a szezonban a második gólja (korábban a 2. fordulóban, az Ahlen elleni győzelem alkalmával talált be) a hetedik pályára lépésén.

A második félidőben az Augsburg nem tudott igazán nagy gólhelyzetet kialakítani, így a magyar támadó gólja ellenére elvesztette a mérkőzést.

Szabics végigjátszotta a mérkőzést. Torghellét a 77. percben lecserélte edzője, egy sárga lapot kapott.

A Freiburgban kikapó Duisburg csapatában az egykor Magyarországon légióskodó Dorge Kouemaha végigjátszotta a mérkőzést.

BUNDESLIGA 2

7. FORDULÓ
Oberhausen–Augsburg 2–1
Freiburg–Duisburg 2–0
FSV Frankfurt–1860 München 0–3
Augsburg: Szabics Imre a 27. percben gólt lőtt, és végigjátszotta a mérkőzést. Torghelle 77 percet játszott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik