A hétvégén szerzett gólja új csapatot hozhat Torghelle Sándornak

Vágólapra másolva!
2008.05.15. 15:54
Az Ostthüringicher Zeitung szerint a Kaiserslautern érdeklődik Torghelle Sándor iránt, ugyanakkor a harmadosztályba kiesett FC Carl Zeiss Jena megtartaná a 26 éves magyar csatárt.
Torghellét (balra) a Kaiserslautern megkereste a meccs után
Fotó: Imago
Torghellét (balra) a Kaiserslautern megkereste a meccs után
Torghellét (balra) a Kaiserslautern megkereste a meccs után
Fotó: Imago
Torghellét (balra) a Kaiserslautern megkereste a meccs után
„Szeretnénk továbbra is együtt dolgozni vele” – mondta a magyar támadóról a Jena sportigazgatója, Cristian Linke. A jénaiak ragaszkodása érthető, hiszen Torghelle az idény során 26 bajnokin lépett pályára és 7 gólt szerzett, amivel a csapat házi góllövőlistáján a második – Jan Simákkal holtversenyben.

A jénaiak már megtették ajánlatukat Torghellének, de vetélytársuk is akad, hiszen a Bundesliga másodosztályában az utolsó forduló előtt a kiesést jelentő 15. helyen tanyázó kaiserslauterni „vörös ördögök” is tervezik a támadó leigazolását.

Torghelle Sándor a CZ Jenánál hosszú idő után ismét magára talált, hiszen pályafutásának egy nagyon hosszú szakasza során nem sikerült bajnoki gólt szereznie. Torghelle a 2004. március 27-én lejátszott Békéscsaba-MTK (1-2), találkozó után legközelebb a 2007. január 21-én rendezett PAOK-Olympiakos (1-3) görög bajnokin volt eredményes – a 91. percben ő jegyezte a hazaiak egyetlen találatát.

A magyar csatár a Németországban a következő hétvégén véget érő idény elején igazolt a PAOK-tól a Jenához, és három szezon után volt egynél többször eredményes – legalábbis bajnokságban.

A magyar válogatottban 24 alkalommal szereplő csatár legutóbb éppen a Kaiserslautern ellen talált be, az elmúlt hétvégén rendezett, 2-2-re végződött meccsen ő szerezte az első gólt, és szinte biztos, hogy ez is szerepet játszott a ’Lautern ajánlatának megérkezésében.

Némi pikantériát adhat Torghelle esetleges Kaiserslauternbe szerződésének, hogy 2004-ben, a portugáliai rendezésű Európa-bajnokságra készülő német válogatottat az akkor Lothar Matthäus által dirigált magyar nemzeti tizenegy éppen a 'Lautern otthonában, vagyis a Fritz Walter-stadionban győzte le 2-0-ra. Mindkét magyar gól Torghelle nevéhez fűződik, aki ennek a meccsnek köszönhetően mai napig az ismertebb légiósok közé tartozik Németországban.

TORGHELLE EGYIK IDEI GÓLJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik