A francia Gérard Houllier irányíthatja nyártól a Hamburgot

Vágólapra másolva!
2008.04.15. 11:35
Gérard Houllier lehet a nyártól a Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló Hamburg vezetőedzője. Az már korábban eldőlt, hogy a gárda jelenlegi trénere Huub Stevens a következő idényben a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató PSV szakmai munkáját fogja irányítani.
Houllier nyártól a Hamburgot irányíthatja
Fotó: Action Images
Houllier nyártól a Hamburgot irányíthatja
Houllier nyártól a Hamburgot irányíthatja
Fotó: Action Images
Houllier nyártól a Hamburgot irányíthatja

A német lapok annyira biztosak benne, hogy Houllier lesz a Hamburg új vezetőedzője, hogy egyes források már kész tényként számoltak be a szakember érkezéséről, de ezt egyelőre a klub nem erősítette meg.

A francia szakember korábban a Liverpool kispadján érte el legnagyobb sikereit. A „vörösöket” 1998 és 2004 között irányította. A 2000-2001-es szezonban UEFA-kupát, FA-kupát és Ligakupát nyert a csapattal.

Korábban dolgozott a Paris St-Germain-nél, a Lens-nál, sőt 1992 és 1993 között a francia nemzeti csapatot is irányította.

Az angliai évek alatt komoly szívproblémákkal küzdött Houllier, de a betegségen átlendülve egy év pihenő után a Lyon csapatához szerződött, ahol 2005 és 2007 között két bajnoki címet is nyert. Jelenleg nincs csapata.

A HSV-nél már öt hónapja tudják, hogy a bajnokság zárása után a holland Huub Stevens hazatér a PSV-hez. A szakvezető tavaly tavasszal vette át a csapat irányítását, és az akkor kiesőhelyen lévő gárdából egy év alatt újra BL indulásért harcoló együttest faragott.

A klub vezetői már több edzővel is tárgyaltak, de eddig még nem sikerült megtalálni Stevens utódját. Legutóbb a horvát válogatott szövetségi kapitánya, Slaven Bilic kosarazta ki a hamburgiakat.

Most úgy tűnik, hogy Houllier személyében megtalálták a megfelelő helyettest.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik