Mirko Slomka nem élte túl a Werder Bremen elleni kudarcot

Vágólapra másolva!
2008.04.13. 16:27
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában (Bundesliga) szereplő Schalke 04 menesztette vezetőedzőjét, Mirko Slomkát. A bejelentés senkit sem ért váratlanul azután, hogy a gelsenkircheni csapat 5-1-s vereséget szenvedett szombaton a Werder Brementől.
Mirko Slomkával megállt a csapat fejlődése
Fotó: Reuters
Mirko Slomkával megállt a csapat fejlődése
Mirko Slomkával megállt a csapat fejlődése
Fotó: Reuters
Mirko Slomkával megállt a csapat fejlődése

Andreas Mueller bejelentette, amire sokan számítottak már. A Schalke általános igazgatója sajtónyilatkozatában elmondta, a klub igazgatótanácsa egybehangzó döntése értelmében a csapat meneszti vezetőedzőjét, Mirko Slomkát.

„Mirko remek munkát végzett nálunk, amit a rengeteg siker is alátámaszt” – hízelgett Mueller a távozó vezetőedzőnek.

„Mindazonáltal ebben a szezonban megbizonyosodtunk abban, hogy a csapat képtelen volt továbbfejlődni. Így mindannyian arra a nézetre jutottunk, hogy ennek megvalósításához egy új edzőre van szükségünk” - tette hozzá a sportvezető.

A Schalke a Bajnokok Ligájában alulmaradt a Barcelonával szemben a negyeddöntőben, majd szombaton kiütéses vereséget szenvedett a Werder Brementől.

A klub még nem döntött arról, hogy ki veszi át a csapat irányítását a szezon hátralévő mérkőzésein.

Slomka Petrik Sander (Energie Cottbus), Ernst Middendorp (Arminia Bielefeld) és Hans Meyer (Nüremberg) után a negyedik edző, akitől megvonták a bizalmat a Bundesliga mostani szezonjában.

Slomka 2006-ban vette át a csapat irányítását, azután, hogy előtte 2004-től már segédedzőként tevékenykedett a német klubnál. Vezetőedzőként elődöntőbe vezette csapatát az UEFA-kupában, míg az elmúlt Bundesliga-szezonban a második lett a Schalkéval. Most azonban új munkahely után kell néznie a szakembernek...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik