Torghelle a PAOK Szalonikitől az FC Carl-Zeiss Jenához szerződött

Vágólapra másolva!
2007.08.09. 11:10
A görög élvonalbeli PAOK Szalonikitől távozó Torghelle Sándor a német másodosztályban szereplő Carl-Zeiss Jena labdarúgócsapatához szerződött, a 25 esztendős magyar válogatott támadó két évre írt alá. A jénai klub a 2006/2007-es szezonban a tizennyolc csapatos Bundesliga II-ben csupán a tizenharmadik helyen zárt, az egyesület vezetői ennél sokkal komolyabb tervekkel vágnak neki a közelgő évadnak.
Torghelle a PAOK Szalonikitől az FC Carl-Zeiss Jénához szerződött
NS-archív
Torghelle a PAOK Szalonikitől az FC Carl-Zeiss Jénához szerződött
Torghelle a PAOK Szalonikitől az FC Carl-Zeiss Jénához szerződött
NS-archív
Torghelle a PAOK Szalonikitől az FC Carl-Zeiss Jénához szerződött

"Nincs sok pénzünk, viszont türelmesek vagyunk, s ma ez kifizetődik" - mondta Lutz Lindemann, a jénai klub vezetője a 25 éves Torghelle leigazolása kapcsán.

A jénai klub a 2006/2007-es szezonban a tizennyolc csapatos Bundesliga II-ben csupán a tizenharmadik helyen zárt, az egyesület vezetői ennél sokkal komolyabb tervekkel vágnak neki a közelgő évadnak.

Torghelle Sándor a magyar élvonalban Honvéd és az MTK színeiben szerepelt, 2004 júniusában a német válogatottnak – barátságos mérkőzésen, Kaiserslauternben - lőtt duplájával robbant be a köztudatba.

Az Oliver Kahnnak lőtt gólokra nemzetközi szinten is felfigyelt a futballtársadalom, még azon a nyáron külföldre, Angliába szerződött a támadó. Egyébiránt a németeken kívül az argentinok és a brazilok hálóját is bevette barátságos mérkőzésen.

Torghellével – és Király Gáborral - a soraiban azonban kiesett a Premier League-ből a Crytal Palace, a csatár pedig mindössze tizenkét bajnokin lépett pályára. Nem találta meg a számítását a szigetországban, a klubváltás sem váratott tovább magára: Görögországba szerződött.

A Panatinaikosz és a PAOK Szaloniki után Torghelle Sándor számára két év után véget ért a görög kaland, következik Németország, Jéna.

TORGHELLE GÓLJAI A VÁLOGATOTTBAN
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik