Szabics Imre lett az ősz legrosszabbja

Vágólapra másolva!
2006.12.19. 12:35
A Kicker című német lap osztályzatai alapján Szabics Imre lett az ősz legrosszabb élvonalbeli játékosa a Bundesligában. A Mainz magyar csatára 4,60-as átlagot ért el.
Szabics Imre a Bayern München ellen is kezdő volt
Szabics Imre a Bayern München ellen is kezdő volt
Szabics Imre a Bayern München ellen is kezdő volt
Szabics Imre a Bayern München ellen is kezdő volt

A szaklap osztályzatai alapján egy kapus, nevezetesen a frankfurti Markus Pröll nyújtotta a legjobb teljesítményt a Bundesliga idei őszi szezonjában, az ő átlaga 2,59 lett. Nem sokkal maradt el tőle Torsten Frings, a Werder Bremen nagy munkabírású középpályása 2,62-es átlagot ért el.

Négy magyar játékost is értékelt a Kicker, honfitársaink közül Dárdai Pál érte el a legjobb kalkulust, ő (csapattársával, Gilbertóval holtversenyben) 59. lett 3,42-es átlaggal. A Cottbus jobbhátvédje, Szélesi Zoltán a 140. helyet szerezte meg 3,83-as átlaggal, ugyanennyit ért el Martin Demichelis (Bayern München) és Jacek Krzynówek (Wolfsburg) is.

Az őszi szezon végére megsérülő Huszti Szabolcs (Hannover) átlaga 3,90 lett, ez a 155. helyre volt elég. Ezen a pozíción hatan osztoznak, a bielefeldi Kamper, a hamburgi Mathijsen, a dortmundi Pienaar, a leverkuseni Kießling, valamint a wolfsburgi Quiroga teljesítményét is hasonlóra értékelték.

A legrosszabbra Szabics Imrét értékelték az ítészek, a Kölnből érkező csatár 4,60-as átlagot ért el, ezzel a 213., a legalább tíz meccset játszó labdarúgók (a kapusoknál elég volt kevesebb is) között az utolsó lett. Előtte csapattársa, Mimon Azaouagh végzett 4,43-mal.

A magyar támadó az első fordulóban csak csereként lépett pályára tíz percre, ám utána a nyolcadik fordulótól kezdve mindig a kezdőcsapatban számított rá Jürgen Klopp, és Szabics szinte mindig végigjátszotta a meccset, csupán háromszor cserélték le.

A Leverkusen és a Wolfsburg ellen góllal hálálta meg a bizalmat, ekkor hármas osztályzatot kapott, a többi meccsen azonban rosszabbat, a legjobbja egy Stuttgart elleni 4,5 (Németországban az egyes a legjobb, a hatos a legrosszabb osztályzat). ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik