Most kezdődhet a fiatalok profi karrierje

Vágólapra másolva!
2010.03.04. 10:13
null
A program első szakasza, a jelentkezés máris elindult, és egészen március 22-ig tart
Címkék
Most Wanted néven a következő négy hónapban rendhagyó kezdeményezést, labdarúgó tehetségkutató programot szponzorál a Nike. A legjobbak számára a csúcspontot a Ferencváros elleni mérkőzés jelenti majd az Üllői úton.

A tehetségkutatóra 1989. január 1. és 1993. december 31. között született igazolt labdarúgók jelentkezhetnek, 2010. március 22-ig. Áprilisban és májusban heti kétszer, összesen tizenhat alkalommal tartanak kiválasztó edzéseket, alkalmanként negyven-negyven játékosnak. Akik erre a tesztelésre a jelentkezést követően megkapják a lehetőséget, azoknak egy nap áll a rendelkezésükre, hogy meggyőzzék az alkalmasságukról és a nélkülözhetetlenségükről az őket árgus szemekkel figyelő edzőket.

Az élmény mellé szerelés
De mi a jelentkezés menete? Március 22. és 25. között azok a jelentkezők, akiket a szervezők kiválasztanak, e-mailben kapnak visszajelzést. Ezt követően a megadott kóddal három napon belül kell véglegesíteni a regisztrációt, illetve sms-ben a megadott számra befizetni az 1500 forint (plusz áfa) részvételi díjat.
A szervezők biztosítják az utazást a megadott budapesti helyszínről a felcsúti Puskás Ferenc Akadémiáig – oda-vissza –, a létesítmény használatának költségét, az ebédet, valamint emlékként minden résztvevő megkapja az edzőszerelését – mez, nadrág, sportszár –, amit a minden bizonnyal felejthetetlen élmény mellett hazavihet magával.
A jelentkezés feltétele még az érvényes sportorvosi igazolás, a 18. életévüket még be nem töltők részére szülői hozzájárulás.

A felcsúti Puskás Ferenc Akadémián, az ország legjobban felszerelt és kiépített edzőközpontjában a Mezey György és Egervári Sándor által összeállított egynapos kiválasztó-programot ismert szakemberek vezénylik le, többek között Disztl László, Disztl Péter és Vincze István. A csoportokat két részre bontják: amíg a társaság egyik fele délelőtt az edzőpályán gyakorol, addig a másik különböző fizikai méréseken vesz részt, délután cserélnek.

A kiválasztó tréningeket követően a szakemberek véleményezése, valamint a mért, majd kiértékelt adatok alapján összeáll az a 34 tagú keret – 30 mezőnyjátékos és négy kapus –, amely június 14-én az ország legprofibb létesítményében elkezdheti a speciális, tizenhat napos, bentlakásos edzőtáborozást, hogy felkészüljön egy még nagyobb feladatra. A négy hétre bontott táborozás során a bentlakók létszáma egyre fogy, a végén tényleg csak a legjobbak maradhatnak bent.

Ők alkotják majd azt a Most Wanted csapatot, amelynek július 11-én – a világbajnoki finálé napján – az Üllői úton lesz jelenése, ellenfele pedig az élvonalbeli Ferencváros lesz. És még mindig nincs vége a kiugrási lehetőségeknek: a Most Wanted csapatból a mérkőzés legjobbjának választott játékos ott lehet a Formula–1-es pilóták elleni, hagyományosan jótékonysági mérkőzésen.

A történelmet kevesen írják... A Most Wanted csapatba őket keresik!

Részletek, további infók és jelentkezés a http://www.nikefootball.hu oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik