Ferenczi kipróbálná magát a tehetségkutatón

Vágólapra másolva!
2010.03.17. 13:54
Címkék
Magyar futballistaként ki ne szeretne életében legalább egyszer kifutni az Üllői úti stadion gyepszőnyegére? Most olyan apró részletekbe ne menjünk bele, hogy hazai játékosként vagy ellenfélként. A sokak számára elérhetetlen vágyálmok között sem szereplő lehetőség a Nike által szponzorált Most Wanted tehetségkutató program kapcsán válik valósággá!

Az egynapos kiválasztókat, majd a négyhetes edzőtábort követően áll össze az a Most Wanted csapat, amely július 11-én az Albert Flórián Stadionban összemérheti tudását az élvonalbeli Ferencvárossal!

Ferenczi István, az FTC válogatott támadója már hallott a tehetségkutatóról, amit nagyszerű kezdeményezésnek tart. Kíváncsian várja a júliusi összecsapást is, bár egyelőre a bajnokságban várnak rá fontos feladatok. Azon viszont egy pillanatig sem gondolkodna: adott esetben elmenne egy ilyen kiválasztóra vagy sem...

Ferenczi is nagyszerű kezdeményezésnek tartja a programot (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
Ferenczi is nagyszerű kezdeményezésnek tartja a programot (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)

„Én bizony azonnal jelentkeznék, hogy kipróbáljam magam és élményt, tapasztalatot szerezzek. Ezer százalékig biztos vagyok benne: egy ilyen kiválasztón találni tehetséges fiatal játékosokat, akiken eddig nem akadt meg senkinek a szeme. Vagy azért, mert olyan helyen él, ahol nincs a közelében nagycsapat, de én gondolok azokra is, akik 16–17 éves korukban lemorzsolódtak. Utána elment a kedvük a futballtól, már nem az jelentette számukra a legfontosabb dolgot az életükben, hanem a szórakozás, a tanulás vagy éppen a munka. Ők cseppet sem tehetségtelenebbek, rosszabbak, csupán így alakult az életük. Nekem is több ilyen kortársam van, akik hiába indultak ígéretesen, mégsem lett belőlük profi futballista. Most viszont ebben a programban kapnak egy esélyt. Én a helyükben fenntartások nélkül élnék vele! Mert ki tudja, hátha. Nem veszíthetek és kockáztatok semmit, ha pedig nem próbálom ki, nem adom meg magamnak az esélyt, hogy sikerüljön. Remélem, az érintettek sem gondolják másként..."

A tehetségkutató program csúcspontja a Ferencváros elleni találkozó lesz, de vajon hogyan várják ezt a rendhagyó összecsapást a nagy csatákhoz, rangadókhoz szokott zöld-fehérek?

„Négy hónappal a kezdő sípszó előtt azt mondom, hogy egy gálameccs vár ránk. Aztán valószínű, ha meg akarok csinálni egy finom cselt, de leszerelnek, megelőznek, feldöntenek, akkor majd jön a hoppá, és gyorsan átértékelem a helyzetet. Az ilyen típusú összecsapásoknak mindig megvan az a veszélye, hogy az egyik fél halálosan komolyan veszi, az ott játszóknak rendkívüli motivációval bír, a másiknak viszont ez csupán egy különleges találkozó. Bár azt nem mondhatom, hogy egy a sok közül. Én már többször játszottam olyan másodosztályú játékosok ellen, akik az élvonalban is minden további nélkül megállták volna a helyüket. Egy ilyen összeválogatott csapatban szereplő játékosok kapcsán sem lehet tudni, miből lesz a cserebogár. Így egyelőre azt ígérhetem: nem hagyjuk magunkat megégetni és megtiszteljük az ellenfelünket azzal, hogy komolyan vesszük őket."

A programról bővebb információkat talál a www.nikefootball.hu oldalon, ahol jelentkezni is lehet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik