Nasszer al-Kelaifi (balra) bekerült a végrehajtó bizottságba (Fotó: AFP)

A katari milliárdos az európai klubok szervezetének (ECA) képviseletében került be a végrehajtó bizottságba, ahol a Juventus elnökét, Andrea Agnellit váltja. Utóbbinak azért kellett távoznia, mert a torinói klub az európai Szuperliga egyik alapítója.

 
Az UEFA fenyegetés ellenére 12 klub bejelentette a Szuperligát
„Elárultak, hazudtak” – Ceferin szerint a Szuperliga-klubok nélkül is meglesz a BL
Ennyi volt? – Szöllősi György jegyzete
Wall Street a spájzban – Csurka Gergely publicisztikája

Rummenigge és al-Kelaifi beválasztásának azért van nagy jelentősége, mert a világ legjelentősebb klubjait képviselik, amelyek nem vesznek részt a Szuperligában.

A 65 esztendős német sportvezető megbízatása három évre szól.

„A Paris Saint-Germain szilárd meggyőződése, hogy a futball mindannyiunk játéka. Labdarúgóklubként egy család és egy közösség vagyunk, amelynek szerves részei a szurkolóink is. Úgy vélem, ezt nem szabad elfelejteni” – nyilatkozta Nasszer al-Kelaifi. Hozzátette, az UEFA közel hetven éve dolgozik az európai labdarúgás fejlesztése érdekében, és az a javaslat vagy kezdeményezés, amelyet az UEFA nem támogat, nem oldja meg a futballközösség problémáit, csupán önös érdek vezérli.

Az európai ligák képviselője a spanyol Javier Tebas lesz a végrehajtó bizottságban, annak ellenére, hogy a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid is csatlakozott a Szuperligához.

A német Rainer Koch, a lengyel Zbigniew Boniek, az orosz Alekszandr Gyukov, az angol David Gill, az olasz Gabriele Gravina, a svéd Karl-Erik Nilsson, a holland Just Spee és a török Servet Yardimci a végrehajtó bizottság tagja maradt, a belga Mehdi Bayat azonban kikerült belőle.