Helyzetek itt és ott, döntetlen a vajdasági rangadón

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.26. 20:00
null
Fotó: Pócs Attila
Nagy iramot, néhány helyzetet és gól nélküli döntetlent hozott a szerb Szuperliga 8. fordulójában megrendezett vajdasági rangadó, amelyen a szabadkai Szpartak a Topolyát fogadta.

 

SZERB SZUPERLIGA
8. FORDULÓ
Szpartak Szubotica–Topolyai SC 0–0
Szabadka,
Városi Stadion, 1500 néző. V: D. Nikolics.
Szpartak:
Manojlovics – Simura, Bogicsevics, Sz. Filipovics, Tumbaszevics (Scsepanovics, 80.) – Vitorovics (O. Mitrovics, 71.), A. Todoroszki, P. Sztanics (Djuraszovics, 90.) – Szrecskovics, Obradovics, Bijelovics (Boszics, 80.). Vezetőedző: Szlavko Petrovics
TSC:
N. Filipovics – Miloszavljevics (Vukics, 76.), Calusic, Sztojics, Cvetkovics – Tomanovics, Sztojkovics – N. Petrovics, Djakovac, Jovanovics (Mircsevszki, 88.) – Ratkov (Sztanojlovics, 76.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics

A döntetlennek inkább a hazaiak örülhetnek, ugyanis a TSC többet birtokolta a labdát, volt is néhány kiváló gólszerzési lehetősége, de Filip Manojlovics kapus valamennyiszer remekül védett. Igaz, ugyanez elmondható kollégájáról, Nenad Filipovicsról is, aki a hazai gólszerzési lehetőségeket hiúsította meg.

Hatalmas iramot, a középpályán nagy harcot és sok hibát hozott az első félidő, amelyben a hazaiaknak és a vendégeknek is egy-egy nagy helyzete adódott. A 11. percben Szasa Jovanovics remekül ugratta ki Ivan Miloszavljevicset, akinek hét méterről nem sikerült elgurítani a labdát Manojlovics mellett, aki bravúrral hárított.

A 37. percben a hazaiak legaktívabb játékosa, Simura adott középre jobbról, Luka Bijelovics azonban tíz méterről nagyon rosszul találta el a labdát, így Nenad Filipovicsnak nem kellett védenie.

A második játékrész azonnal hatalmas gólszerzési lehetőséggel kezdődött, Jovanovics csent el egy labdát a védőktől, azonban a ziccert nem sikerült gólra váltania, Manojlovics ezúttal is feladata magaslatán állt, és bravúros védést mutatott be. A 72. percben a hazaiak szabadrúgása során mindenki elfeledkezett Marko Obradovicsról, aki tíz méterről belsővel helyezte a lövést, de a labda a felső lécre pattant, és úgy hagyta el a játékteret.

A hajrában a csereként beállt Szlobodan Sztanojlovics előtt adódott egy nagy lehetőség, ő azonban nagyon csúnyán elrontotta, és méterekkel a bal kapufa mellé lőtte a labdát.

Nyolc forduló után a TSC tizenhárom ponttal a harmadik helyen áll, míg a Szpartak hét meccsen tíz pontot gyűjtött, s jelenleg a nyolcadik helyen áll.

A topolyai együttes a következő fordulóban a kragujevaci Radnicskit fogadja.


PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

88. perc Szasa Jovanovics le, Martin Mircsevszki be.

86. perc Mitrovics hibázott nagyot, Sztanojlovics mehetett el a bal szélen, de 8 méterről csúnyán mellé lőtt.

80. perc Kettős csere a hazaiaknál: Luka Bijelovics le, Radivoj Boszics be, Janko Tumbaszevics le, Szrdjan Scsepanovics.

79. perc Bijelovics lőtt 9 méterről, a hosszú sarkot vette célba, de Filipovics nagyot nyújtózkodva hárított.

76. perc Petar Ratkov le, Szlobodan Sztanojlovics be, Ivan Miloszavljevics le, helyére Sztefan Vukics.

75. perc Cvetkovics adta be a szögletet, Ratkov ugrott legmagasabbra, de ezúttal sem találta el a kaput!

74. perc
Djakovac 27 méteres lövés egy védőn megpattant, így elsuhant a bal kapufa mellett.

73. perc Milos Cvetkovics vitte el a labdát a félpályánál, Mitrovics rúgta fel,ő is sárga lapot kapott.

73. perc Szasa Tomanovics
állította meg Todoroszkit hátulról, sárga lapot kapott érte.

72. perc Egy szabadrúgás után Obradovicsról mindenki megfeledkezett, ő azonban 12 méterről belsővel a felső lécet találta el.

71. perc Vladimir Vitorovics le, Ognjen Mitrovics be a hazaiaknál.

68. perc
Megint Ratkov, ezúttal sarokkal hét méterről, de Manojlovics résen volt.

66. perc Egy tetszetős TSC-akció végén Ratkov fejelt hat méterről, de nem sikerült eltalálnia a kaput.

63. perc
Todoroszki adott jobbról középre, Szrecskovics nem fért a labdához, s közben valaki lekönyökölte Cvetkovicsot, akinek vérzik a homloka.

60. perc Arandjel Sztojkovics állított meg egy gyors hazai akciót, sárga lapot kapott érte.

59. perc
Beszorította ellenfelét a TSC, jobb és bal oldalról is szögletet végezhettek el a vendégek, de a hazai védelem állta a sarat.

56. perc Sztojics fejelt egy jobb oldali szöglet után, de egy méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a labda a játékteret.

53. perc
Ratkov rúgta volna kapura a jobb oldalról középre rúgott labdát, de Simura megelőzte, azonban a játékvezető kirúgást ítélt, mert szerinte a TSC játékosa ért utoljára a labdához.

46. perc Jovanovics került százszázalékos helyzetbe, miután elcsente a labdát Bogicsevicstől, de Manojlovics bravúrosan védett.

46. PERC FOLYTATJUK!

Fotó: Pócs Attila
Fotó: Pócs Attila

 

A párharc legjobb góllövői:
Nenad Lukics 3
Dejan Milicevics 3
Vladimir Otaszevics 2
Djuro Zec 2
Lazar Tufegdzics 2


Fölényben játszott a TSC, 56 százalékban birtokolta a labdát, de csak egy nagy gólhelyzetet sikerült kialakítaniuk a vendégeknek.


45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Nemanja Petrovics futott neki Filipovicsnak, aki éppen a levegőben volt, mindkét játékost ápolni kell.

44. perc
Petrovics adott középre, ahol Ratkov szeretett volna fejelni, de Filipovics kifejelte előle a labdát.

38. perc Obradovics esik el a TSC 16-osán belül, de a játékvezető jelezte, ezért sehol nem adnak tizenegyest, úgyhogy álljon fel, és fusson tovább.

37. perc
Nagy helyzet maradt ki a hazaiak részéről: Simura adott középre jobbról, Luka Bijelovics azonban rosszul találta el tíz méterről a labdát, amely így a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

35. perc
Jobb oldali szögletet végezhetett el Cvetkovics, aki a másik oldalra ívelt át, ahol Sztojicsra senki nem figyelt, azonban ő méterekkel a kapu fölé fejelt.

33. perc
Ratkov felé ment egy jó indítás, de a nemrég még ápolást kérő Filipovics az utolsó pillanatban megelőzte a TSC csatárát.

25. perc Gyors ellentámadást vezettek a hazaiak, három a három ellen, de Todoroszki és Obradovics nem értették meg egymást, így Sztojics felszabadított.

16. perc
Az első negyedóra során a középpályán nagy harc folyt, hatalmas az iram, ezért sok a hiba is.

Hét méterre volt a kaputól!

11. perc Miloszavljevics kapott egy remek kiugratást Jovanovicstól, de nem tudta elgurítani a labdát a kapus mellett, aki szögletre mentett. HATALMAS HELYZET VOLT!

7. perc Nemanja Petrovics vitatkozott a játékvezetővel, aki megkérte, hagyja ezt abba, mert kénytelen lesz a zsebébe nyúlni a sárga lapért, ha ez így folytatódik.

3. perc Sokan már gólt kiáltottak, de Todoroszki az oldalhálót találta el.

2. perc Sztojics fejelte el a labdát. és Szrecskovicsot is feldöntötte, 22 méterről végezhetett el szabadrúgást a Szpartak.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Hat meccset játszottak eddig, három TSC-győzelem, 3 döntetlen a mérleg.

Sötétkékben a TSC, fehér-világoskék szerelésben a Szpartak.

Szrecskovics, a Szparak kapitánya egy bekeretezett 100-as mezt kapott ajándékba a meccs előtt, mivel ez a századik meccse a szabadkai csapat színeiben.


Egy vereség és egy gól nélküli döntetlen után a Topolyai SC saját közönsége előtt fogadta az újvidéki Mladoszt GAT együttesét a szerb Szuperliga 7. fordulójában. Az észak-bácskai együttes amérkőzésen folyamatosan bizonyította, hogy ezúttal nem okoz neki gondot elviselni az esélyes szerepét, és 3–0-ra nyert. Ezzel megszerezte első hazai győzelmét a bajnokságban.


ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SZPARTAK–TOPOLYA MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik