Román Superliga: Aradra megy a Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 09:36
null
Cristiano Bergodi a teljes keretre számíthat Aradon (Fotó: Imago Images)
Folytatódik a román Superliga, a nyolcadik helyezett Sepsi a kiesés elől menekülő Aradhoz megy.

 

Három hét szünet után folytatódnak a Superliga küzdelmei, az alapszakaszból három fordulót játszanak le decemberben. A 19. forduló nyitó meccsét az UTA és a Sepsi OSK vívja péntek délután Aradon.

A jelenleg nyolcadik székelyföldi csapatnak igencsak jól jött, hogy a két hellyel és két ponttal előtte álló Hermannstadt szerdán 3–2-re elbukta a bajnok CFR elleni, augusztusról elhalasztott mérkőzését, a Sepsinek ugyanis leginkább a szebeni csapatot és a Petrolult kell megelőznie a felsőházi rájátszásba jutáshoz. A válogatott szünetben a korábban sérült játékosok is rendbe jöttek, így Cristiano Bergodi vezetőedző a teljes keretre számíthat. Az olasz edzőt ezért nem is saját csapata, hanem leginkább a Neumann Ferenc Stadion gyepének állapota aggasztja.

„Nemigen tudjuk, milyen időjárásra és pályára készüljünk, az U20-as válogatott múlt heti mérkőzésein nem nézett ki jól a gyep. Győzni megyünk Aradra, de ellenfelünk nemrégiben váltott edzőt, kellemetlen ellenfél, amellyel a múltban is meggyűlt a bajunk” – mondta a Sepsi közösségi oldalain közzétett nyilatkozatában Cristiano Bergodi.

A csaknem három hónapja nyeretlen UTA kispadjára az előző forduló előtt visszatért a januárban lemondó Bálint László György.

SUPERLIGA, 19. FORDULÓ
14.30:
UTA–Sepsi OSK – élőben az NSO-n!

Az élcsoport: 1. Farul 41 pont (18 mérk.), 2. CFR 37 (17 m.), 3. Rapid 33 (18 m.), …8. Sepsi 25, …14. Arad 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik