Bár hivatalosan sem CR, sem Messi nem kommentálta, miért nem jelent meg az Aranylabda-gálán, elég egyértelmű, hogy egyik klasszis sem akart állva tapsolni Modricnak, hiszen ők már a nagy bejelentés előtt tudták pontosan, hogy ki nyer.

„Nem tudom, Messi és Cristiano Ronaldo miért nem jelent meg a gálán, ez az ő dolguk. De nagyon úgy tűnik, ezek a trófeák már csak akkor fontosak nekik, ha meg is nyerik őket. Nem gondolom, hogy ez korrekt lenne a szurkolókkal, a szavazókkal, vagy épp a futballistákkal szemben” – mondta a Sportske Novosti sportnapilapnak Modric.

Modric szerint nem volt korrekt, amit Cristiano Ronaldo és Messi csinált (Fotó: AFP)

Bár a horvát klasszis fantasztikus hónapokon van túl, sokak szerint CR vagy épp Messi így is jobban megérdemelte volna a díjat nála. A Real Madrid sztárja ezzel nem ért egyet…

„Nézzék, a helyzet szerintem nagyon egyszerű, napjaink futballjából egyértelműen kiemelkedik Cristiano Ronaldo és Lionel Messi. Az Aranylabda azonban nem egy életműdíj, itt az idény legjobbját díjazzák. Ha a legjobb futballistának adnák át a díjat, CR és Messi visszavonulásáig senki más nem kaphatná meg ezt az elismerést…” – indokolt Modric.