Sergio Ramos és Neymar között sohasem volt ellenséges a viszony (Fotó: AFP)
Sergio Ramos és Neymar között sohasem volt ellenséges a viszony (Fotó: AFP)

 

Sergio Ramos 16 évig játszott a Real Madridban, míg Neymar négy évig az FC Barcelonában, ám a spanyol védő szerint a két csapat közötti rivalizálás nem hatott ki a kapcsolatukra, sőt, évek óta jó viszonyban vannak egymással, és a brazil támadó is hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben együtt játszanak a PSG-ben.

„Neymarral öt-hat éve beszélgetünk, és annak ellenére, hogy ő a Barcában, én meg a Realban futballoztam, nagyszerű a kapcsolatunk – mondta Sergio Ramos, aki fenntartotta a jó viszonyt korábbi madridi játékostársaival, Keylor Navasszal, és Ángel Di Mariával is, akikkel most újra egy csapatban szerepelhet. – Neymar meggyőzött, hogy csatlakozzak a PSG-hez. Mielőtt egy új csapathoz szerződsz, mindig fontos, hogy beszélj a klub több játékosával is. 

Ramos elmondta: nem tartja visszalépésnek, hogy a királyi gárdát a párizsi csapatra cserélte, mivel szerinte a PSG nem áll távol a Bajnokok Ligája-győzelemtől, ám hozzátette: a két csapatot nem lehet összehasonlítani.

„Nekem ez új kezdet, nem szeretnék már a múlttal foglalkozni. A Real iránti kötődésem sohasem fog elmúlni, de a jövőbe tekintek, és szeretnék BL-t nyerni a Paris Saint-Germainnel.”

A világbajnok és Európa-bajnok védő elmondta, szeretne visszatérni a spanyol válogatotthoz, valamint azt tanácsolta a Real Madriddal szóba hozott Kylian Mbappénak, hogy ne hagyja el a francia csapatot. 

„Remélem, hogy visszatérhetek a nemzeti csapathoz, ami mindig is nagyon fontos volt számomra. Bonucci és Chiellini is válogatott még. Tudom, hogy ehhez a legjobb formámat kell nyújtanom a pályán.”

„Azt tanácsolom Mbappénak, hogy maradjon a PSG-ben. Nem én döntök a jövőjéről, ugyanakkor örülnék, ha maradna. A legjobb játékosokra van szükségünk, és Kylian is ilyen. Ő, Neymar, és én nagyszerű dolgokra vagyunk képesek.”