Köztudott, hogy Cristiano Ronaldo azon a 13 évvel ezelőtti tesztmérkőzésen hívta fel magára a Manchester United játékosainak figyelmét, akik aztán meggyőzték mesterüket, Alex Fergusont arról, hogy szerezze meg a 18 éves portugál tehetséget.

A Sporting edzője akkor Fernando Santos volt, aki idén nyáron a portugál válogatott szövetségi kapitányaként együtt ünnepelt Európa-bajnoki címet Ronaldóval. Sosem tudjuk meg, merre vezetett volna a ma már háromszoros aranylabdás játékos, illetve az edző útja, Santos mindenesetre bánja, hogy CR-t játszatta az MU ellen.


„Én voltam az edzője, amikor a Manchester United ellen játszottunk. Betettem a csapatba, amit ma már bánok – nyilatkozta Santos egy lisszaboni technológiai kiállításon. – Egy héttel korábban vesztettem el Quaresmát, aki Barcelonába igazolt, két nappal a meccs után pedig őt vitte el a Manchester United. Nem hittem volna, hogy tizenhárom évvel később ilyen nagy trófeát nyerek a válogatott élén kettejükkel a csapatban.”

A portugál szövetségi kapitány elárult még néhány érdekességet kettejük kapcsolatának kezdetéről.

„Amikor a Sportinghoz érkeztem, azt mondtam neki, hogy nálam mindig játszik majd, de el kell felejtenie azokat a cirkuszi trükköket. Arra is felhívtam a figyelmét, hogy több téren fejlődnie kell, például hiába ugrik nagyon magasra, sosem szerez gólt fejjel.”

Nos, a trükkökről nem szokott le teljesen Ronaldo, „néhány” gólt azonban fejelt azóta.