Már Erik ten Hag is jelölt a Bayern kispadjára – sajtóhír

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 08:49
Erik ten Hag lehet a Bayern München következő edzője? (Fotó: Getty Images)
A Sky Sports értesülései szerint az angol élvonalbeli Manchester Unitedet irányító Erik ten Hag is rajta van a német rekordbajnok Bayern München lehetséges edzőinek listáján.

Mint ismert, a Bayern Münchennél Thomas Tuchel februárban bejelentette, hogy az idény végeztével távozik a csapattól. A bajorok eredetileg azt szerették volna, ha Xabi Alonso lesz a német szakember utódja, ám a spanyol úgy döntött, marad a Bayer Leverkusennél. Ezt követően Julian Nagelsmann visszatérése tűnt a legvalószínűbbnek, de ő végül hosszabbított a német szövetséggel és marad a válogatott szövetségi kapitánya. Múlt héten már úgy tűnt, Ralf Rangnickot be is jelentheti a Bayern, de az osztrák válogatottat irányító szakember sem vállalta el a feladatot.

A Sky Sports arról számolt be, hogy a münchenieknek új jelöltlistát kellett összeállítaniuk, ezen pedig rajta van a Manchester Unitedet irányító Erik ten Hag, ugyanis bár a holland szakember maradni akar, a jövője bizonytalan a csapatnál.

A Sky azt írja, a Bayern képviselői megkeresték Ten Hag ügynökét, Kees Vost, hogy megkérdezzék, hajlandó lenne-e átvenni a német sztárcsapat irányítását. Megjegyezték, a felek hivatalosan még nem egyeztettek, de felhívták Ten Hag figyelmét a Bayern érdeklődésére.

A holland szakember állítólag azt közölte ügynökével, kizárólag arra koncentrál, hogy sikeres idényt zárjon a Manchester Uniteddel, elérjék az európai kupaindulást és megnyerjék az FA-kupát.

A lap megjegyezte azt is, hogy Ten Hag bízik benne, nyár után is marad a csapatnál, ám pozíciója sokak szerint bizonytalan, már csak azért is, mert a nemrég tulajdonrészt szerző Sir Jim Ratcliffe változásokat szeretne a klubnál.

A Sky arról is írt, hogy a Bayern vezetősége úgy véli, Ten Hag edzői munkáját a pályán kívüli problémák és az MU rossz felépítése és működése nehezítette, az Ajaxnál végzett munkája és első angliai idénye meggyőzte a münchenieket arról, hogy megfelelő választás lenne a csapat irányítására.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik