A Sepsi OSK döntetlennel kezdte a felsőházi rájátszást

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.04.17. 19:20
null
A Sepsi OSK gól nélküli döntetlennel kezdte a felsőházi rájátszást (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) felsőházi rájátszásának 1. fordulójában Sepsi OSK idegenben gól nélküli döntetlent játszott az Universitatea Craiovával.

LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–0

Az élcsoport: 1. FCSB 33 pont (30 mérkőzés), 2. CFR 32 (30 m.), 3. Universitatea Craiova 30 (31 m.), 4. Sepsi 24 (31 m.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A rájátszást is döntetlennel kezdte a román élvonal alapszakaszában mérkőzéseinek felét pontosztozkodással záró Sepsi OSK, amely Craiován játszott gól nélküli mérkőzést a bajnokesélyes Universitatea ellen.

El sem kezdődött igazán a mérkőzés, máris hosszú percekig állt a játék: a hazaiak 18 éves balszélsője, Stefan Baiaram szenvedett súlyos bokasérülést egy Bryan Nouvierrel vívott párharc során, és mentővel szállították kórházba. A hazai vezetők hiába reklamáltak piros lapot, Horia Mladinovici játékvezető még sárgát sem adott a Sepsi francia légiósának, az eset viszont sokáig rányomta bélyegét a játékra: lassú. lelketlen, eseménytelen futball zajlott a pályán.

Az első félidőben csak pontrúgások után jöttek helyzetek mindkét oldalon: Mirko Pigliacelli, a Craiova kapusa lábbal védte Bogdan Mitrea közeli pöccintését, a túloldalon George Cimpanu rövid sarokra lőtt labdáját fogta Niczuly Roland. A legnagyobb szentgyörgyi lehetőségnél Catalin Golofca lőtt erőtlenül a sorfalba egy szabadrúgást közvetlenül a tizenhatos vonala elől, míg hazai oldalon a Niczuly mellett eleső Alexandru Tudorie akart büntetőt kapni, de csak sárga lap járt neki a gyenge színészi alakításért.

Szünet után sem javult sem az iram, sem a színvonal, mindkét csapat képtelen volt a folyamatos játékra. Kapura egyedül Cimpanu pattogós lövése ment, Niczuly kiütötte a labdát, a Sepsi pedig csak a 90. percben tette próbára Pigliacellit, Radoszlav Dimitrov lövésszerű beadásával. A legvégén két craiovai szöglet is zavart okozott a Sepsi kapuja előtt, de előbb Kovács Lóránt tisztázott Paul Papp elől két méterre az üres kaputól, majd az Universitatea belső védője fejelt mellé. 0–0

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés.

90+2. perc: Helyzet! Egy bal oldali szöglet után Papp fejelhetett volna közelről a vendégek kapujába, de Kovács az utolsó pillanatban tisztázott előle.

90. perc: Négy perc a ráadás.

89. perc: Ez is sárga lap, Ninaj kapta.

87. perc: Bancu is besárgult.

87. perc: Leo Grozavu kapott sárga lapot.

84. perc: Hazai csere, Cicaldau le, Fedele be.

77. perc: Ötödik cserelehetőségét is kihasználta a Sepsi, Paunt Achahbar váltotta. A 21 éves Nicolae Paunnak ez volt az első meccse az élvonalban, eddig csak a Sepsi Liga 3-as tartalékcsapatában játszott.

71. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Tudorie és Cimpanu le, Mamut és Vladoiu be.

69. perc: Bancu borította fel Dimitrovot a felezővonalnál.

68. perc: Eder lőtt volna 16 méterről, de Bancu az utolsó pillanatban elrúgta előle a labdát.

62. perc: Fofana helyére Kovács állt be.

59. perc: Cserélt a Sepsi, Nouvier helyére Petrila állt be.

56. perc: Mateiu sárgult be, miután lerántotta Paunt.

56. perc: Cimpanu távoli lövése után Niczuly nyomta oldalra a labdát.

46. perc: Újra útjára indult a labda, a hazaiak kezdték a második félidőt.

A szünetben kettőt cserélt a Sepsi: Aganovic és Golofca helyett Eder és Bajrovic folytatja a szentgyörgyieknél.

A második percben megsérült Baiaramnak végül nem törött el a bokája, egy ficammal megúszta.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+4. perc: Véget ért az első félidő.

45+3. perc: Tudorie csapott le egy labdára, eltolta Niczuly mellett, majd feldobta magát – műesésért villant a sárga lap.

45+2. perc: Egy szabadrúgás után Vatajelu estében lőtte a kapuba a labdát, de les miatt jogosan érvénytelenítették a találatot.

45. perc: Négy perc a ráadás.

42. perc: Egy kicsiben elvégzett jobb oldali szöglet után a középen teljesen üresen érkező Constantin fejelt, de a labda elszállt a kapu fölött.

39. perc: Golofca 16 és fél méterről a sorfalba rúgta a labdát.

38. perc: Safranko labdaszerzése után Golofcát szerelték szabálytalanul a Craiova tizenhatosának előterében.

32. perc: Egy bal oldali szöglet után Cimpanutól érkezett egy lövés a tizenhatoson belülről, de Niczuly könnyedén védett.

31. perc: Jobbról végzett el szögletet a Craiova, de a vendégek könnyedén felszabadítottak.

29. perc: Lehetőség! Nouvier szabadrúgása után Mitrea tette bele a lábát a labdába, Pigliacelli azonban védett, majd a kipattanóból Fofana próbálkozott, de pontatlanul célzott.

26. perc: Meglehetősen eseménytelenül telt el a legutóbbi 15 perc.

11. perc: Stefanescu próbálkozott egy lövéssel, de nem találta el a kaput.

A craiovai kispad kiállítást reklamált, de nem került elő lap a játékvezető zsebéből.

10. perc: A mentőautó elhagyta a pályát, folytatódik a mérkőzés.

7. perc: A mentőautó a pályán parkol, egyelőre áll a játék.

6. perc: Közben megtörtént a csere, Juan Cámara érkezett Baiaram helyére.

5. perc: Sőt, a mindössze 18 éves Baiaramhoz begurul a pályára a mentő, azonnal a kórházba viszik.

4. perc: Súlyosnak tűnik a sérülés, Baiaramot hordágyon viszik le a pályáról, a riporter szerint elképzelhető, hogy eltörött a bokája.

2. perc: Nouvier és Baiaram ütközött, utóbbi megsérült, az oldalvonalon kívül ápolják. Könnyen lehet, hogy a hazaiaknak hamarosan cserélniük kell.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a vendégek indították útjára a labdát.

Fehér mezben, kék nadrágban a Craiova, a zöldben a Sepsi.

A Sepsi kezdőcsapata: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefanescu – Paun, Fofana, Aganovic – Golofca, Safranko, Nouvier. Vezetőedző: Leo Grozavu. A kispadon: Jesus Fernández, Eder, Tincu, Petrila, Fülöp L., Kovács, Achahbar, Bajrovic, Rapp.

Az Universitatea Craiova kezdőcsapata: Pigliacelli – Vatajelu, Papp, Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicaldau – Cimpanu, Tudorie, Baiaram. Vezetőedző: Marinosz Uzunidisz. A kispadon: Popescu, Vladoiu, Balasa, Acka, Bic, Fedele, Capatina, Mamut, Camara.

A mérkőzés játékvezetője Horia Mladinovici lesz.

A mérkőzést a Ion Oblemenco Stadionban rendezik meg zárt kapuk mögött.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az Universitatea Craiova–Sepsi OSK mérkőzés a román élvonal felsőházi rájátszásának 1. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Akárcsak az alapszakaszt, a rájátszást is az Universitatea Craiova ellen kezdi szombat este a Ion Oblemenco Stadionban a Sepsi. A székelyföldi csapat 2019 után másodszor jutott a Liga 1 felsőházába, és most mindenképpen jobb eredményt akar elérni, mint a két évvel korábbi egyetlen pont és hatodik hely.

Diószegi László klubelnök immár az európai kupaszereplést tűzte ki célul, ám a Sepsit még az alapszakasz utáni pontfelezés után is hat pont választja el a dobogó alsó fokán álló Craiovától. Ráadásul amióta a görög Marinosz Uzunidisz lett az Universitatea edzője, az olténiai csapaté a Liga 1 legjobb védelme, amely a legutóbbi 11 mérkőzésen egyetlen gólt kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik