Robben mindent megtesz annak érdekében, hogy jó erőben legyen (Fotó: Getty Images)

 

A 37 éves korábbi holland válogatott szélső a mérkőzés után elmondta: szívesen játszana ismét a nemzeti csapatban.

„Ha hívna, biztos, hogy igent mondanék – válaszolta arra az újságírói kérdésre, mit szólna Frank de Boer szövetségi kapitány esetleges hívására. – Persze realistának kell maradni. Ehhez megfelelő erőállapotba kellene kerülni és többletet kellene jelenteni a csapatnak. Majd meglátjuk.”

Robben a pályán kívül is példát mutat (Fotó: Reddit)

 

Nos, Robben úgy tűnik, komolyan veszi a visszatérését és nem csak levezetni jött a Groningenhez. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a két gólpassza és a hazaúton készült biciklizős kép.

Frank de Boer várhatóan a hét második felében jelöli ki bő keretét a június 11-én rajtoló Eb-re, melyen a hollandok Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával szerepelnek egy csoportban. Látva Robben elszántságát, biztosan megfontolja a behívását.

A holland klasszis érzelemdús interjút adott a kiütéses győzelmük után.

„Hosszú utat tettem meg, és ez az, amit akartam. Segíteni akarok ennek a klubnak és futballozni. Hogyha tudok és sikeresen, akkor nagyon boldog leszek. Ez nagyon hosszú és kemény út volt – mondta el az ESPN-nek Robben, aki hosszú-hosszú hónapok után léphetett ismét a pályára. – Nagyon nehéz volt, de kitartóan küzdöttem. Hamarosan beérik a munka gyümölcse. Jól éreztem magam ma a pályán, úgy mint egy gyerek, és ez a csapat számára is fontos volt.”