Fortuna Liga: Veszelinov Dániel lehúzta a rolót

Vágólapra másolva!
2022.04.26. 12:04
Veszelinov Dániel távozhat a DAC-tól (Fotó: DAC)
Veszelinov Dániel vasárnap a harmadik találkozóját védett a Dunaszerdahely mezében a MOL Arénában, s harmadik mérkőzésén is érintetlen maradt a hálója.


A DAC mezében hat olyan kapus védett, aki rögtön kapott gól nélküli meccsel nyitott. De csak három van, akinél ez az első három élvonalbeli hazai bajnoki találkozó után is így maradt. Először ez Ján Veselynek sikerült a sárga-kékek első élvonalbeli idényében (1985–1986), majd szintén ekkor Jarosláv Cervenannak – ekkor a DAC még a csehszlovák bajnokságban játszott. A szlovák élvonalban (1993-től) azonban csak egy ilyen kapus van: Veszelinov Dániel.

„A Slovan ellen fejben nagyon ott voltunk. Hazai pályán játszottunk, a fergeteges szurkolók előtt. Megnyertük az egy az egy elleni szituációkat, le a kalappal a védelmünk előtt. Nekik is köszönhetem, hogy nem kaptam gólt. Elöl pedig sikerült két gólt szereznünk. Amikor a második félidőt a B-közepünk előtt védtem, akkor tudtam, hogy nem kapunk gólt. Óriási erőt adtak nekünk a drukkereink” – mondta a Nemzeti Sportnak a magyar kapuvédő.

Az első húsz percben három olyan védése volt, amikor az ellenfél játékosával állt szemben.

„Ilyen esteket az edzésen sokat gyakoroljuk. Mindig a labdára kell reagálni. Úgy, ahogy agyakorlások közben, ameccseken is higgadtnak kell maradni, s meg kell fogni alabdát” – mondta a20 éves kapus, aki az első félidő közepén ráijesztett ahazai szurkolókra, miután lefeküdt aföldre és ápolást kért.

„Meg volt beszélve, hogy amikor lemegy a nap, akkor ajátékvezető félbeszakítja ameccset, hogy acsapatokban játszómuszlimoktudjanak enni és inni, mivel ramadán van. A játékvezető azonban nem tett így, ezért szóltak akispadról, hogy feküdjek le” – árulta el a Király Gábor klubjában nevelkedő játékos.

Mint már említettük, Veszelinov Dániel a MOL Arénában még nem kapott gólt, összesen 270 perce érintetlen a kapuja.

„Ebbe nem is gondoltam bele.... Most eszméltem rá, hogy ez tényleg nagy dolog. De folytatni kell tovább, nem szabad megállni, továbbra is alázatosan kell dolgozni” – zárta szavait amagyar U21-es nemzeti csapat tagja, aki aFortuna Ligában az Instat-index alapján abajnokság második legjobb kapusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik