Fortuna Liga: rangadón jönne egyenesbe a Dunaszerdahely

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.03.12. 17:39
null
(Fotó: Lelkes Ernő)
Előző hat bajnokijából csak egyet nyert meg a vasárnap a Nagyszombatot fogadó DAC labdarúgócsapata.

 

Rapszodikus a DAC tavaszi teljesítménye, így a felzárkózás helyett távolabb került a dobogós helyektől. A csalódást jelentő eredmények egyik látható oka az ingatag védelem. Míg ősszel Joao Janeiro mester vezetésével a DAC öt meccsen nem kapott gólt, tavasszal négy találkozón már nyolcszor kapitulált.

„Sok minden változott – válaszolta a sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport kérdésére a portugál szakember. – Jelenleg támadóbban szeretnénk játszani, így hátul sebezhetőbbek vagyunk. A bajnokságban csak két-három olyan csapat van, amely focizni szeretne, ellenük könnyebb játszani. A többiek fegyelmezetten, visszaállva védekeznek, mint mi ősszel. Ha eladjuk a labdát, akkor azonnal támadásba lendülnek és könnyebben kihasználják a hibáinkat. Most azon dolgozunk, hogy a jelenlegi stílusban is eredményesek legyünk.”

A DAC vasárnap nagy riválisa, a Nagyszombat ellen javíthat, ebből a szempontból akár biztató jelnek is tekinthettük volna, hogy a hétközi, Somorja elleni felkészülési találkozón (5–2) a Ferencvárosból érkező Szánthó Regő két gólt szerzett, de Joao Janeiro lehűtötte a kedélyeket.

„Az említett találkozó csak egy félidőig tartott. Főleg azért játszottunk, hogy azok a labdarúgók szerepeljenek, akik legutóbb nem léptek pályára. Szükségük van, hogy felvegyék a meccsterhelést, növeljék az önbizalmukat. Szánthó Regő nem megfelelő állapotban érkezett hozzánk. Nagyon jól dolgozik, de még nincs százszázalékos állapotban.”

Ettől függetlenül a dunaszerdahelyi támadósorra nehéz feladat vár, hiszen a Nagyszombat kapta a legkevesebb gólt a bajnokságban. A két csapat februárban 1–1-re végzett, szeptemberben a Spartak 3–0-ra nyert a DAC vendégeként.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
Március 13., vasárnap
17.00:
DAC–Trnava – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik