Balogh Norbert betalált, a DAC legyőzte otthon a Slovan Bratislavát

Vágólapra másolva!
2022.04.24. 19:23
null
Balogh Norbert szerzett vezetést a DAC-nak (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC 2–0-ra legyőzte a már bajnok Slovan Bratislavát Dunaszerdahelyen a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 7. fordulójában vasárnap.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ
DAC–Slovan Bratislava 2–0
(1–0)
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 6290 néző. Vezette: E. Gemzicky
DAC:
Veszelinov – Pinto, Kruzliak, Brunetti, Ciganiks – Nebyla (Andrezinho, 90+2.), Njie – Szánthó (Zuberu, 69.), Balogh N. (Muhamedbegovic, 78.), Verlinden (Moumou, 69.) – Krstovic (Bogi, 90+1.). Vezetőedző: Joao Janeiro
Slovan:Chovan – Pauschek (Cavric, 67.), Kashia (Holman, 76.), Bozikov, Lovat – Agbo, Kankava – Hrncár, Mustafic (Ibrahim, 67.), A. Green (Da Silva, 76.) – Saponjic (Mraz, 76.). Vezetőedző: Vladimír Weiss
Gólszerző: Balogh N. (45+1.), Krstovic (70.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Huszonöt veretlen meccs után léket kapott a pozsonyi Slovan. A Fortuna liga rájátszásának 7. fordulójában a DAC 2–0-ra legyőzte ugyanis a szlovák bajnokot.

Múlt héten aDAC megszerezte a300. győzelmét az élvonalban és asárga-kékek fogadkoztak, hogy vasárnap este elindulnak anégyszázadik felé. Ahazaiak mestere, Joao Janeiro ismét mindhárom egészséges magyar játékost akezdőcsapatba jelölte. Mint később kiderült, Veszelinov Dánielnek, Balogh Norbertnek és Szánthó Regőnek is nagy érdemei voltak a találkozón.

Apozsonyiak mestere Vladimír Weiss ugyan jelezte, hogy Holman Dávid kezdő lesz, de amagyar válogatott csak akispadon foglalt helyet, csak a 76. percbe lépett pálya a kreatív középpályás.

Ahazaiak sportszerűen gratuláltak aSlovannak az újabb bajnoki címhez és sok sikert kívántak a csapatnak a Bajnokok Ligája-selejtezőiben. Apozsonyi szurkolók csak százötvenen kísérték el acsapatukat, a Mol Arénában azonban így több mint hatezren voltak.

Amikor pályára vonultak acsapatok egy gigantikus DAC-címer feszült apálya közepén, ahazai B-közép pedig sárga-kék füstbombával színesítette arangadó kezdetét. Astadionon kívül tűzijáték kezdődött.

Az első perctől látni lehetett, hogy remek minőségű csapat aSlovan. Bajnokhoz méltóan játszott, aDAC anagy igyekezet ellenére nem zavart sok vizet az ellenfél kapuja előtt.

Veszelinov Dániel ismét bebizonyította, hogy remek formában van. Az első negyedórában Hrnčár és Pauschek került nagy helyzetbe, de amagyar kapus védett. Ugyanígy a21. percben, amikor Green löketét ártalmatlanította.

Ahogy közeledett az első játékrész vége, úgy kapott szárnyra aDAC. Előbb Szánthó fején volt avezető gól, majd Krsztovics löketét fogta Chovan kapus. Majd jött adunaszerdahelyi felhőtlen boldogság. Verlinder beadását Balogh Norbert bólintotta akapuba. Ez volt a26-éves támadó második gólja asárga-kék mezben. Sőt! Nem hiányzott sok, hogy kettővel vezessen aDAC, Ciganiks egy százszázalékos ziccert akapu mellé gurított.

Mint várható volt, aszünet után apozsonyi játékosok lábán vándorolt gyakrabban alabda. Ahazai védelem azonban jól zárt, nem engedte helyzetbe az ellenfelet. Adunaszerdahelyiek minden alkalmat kihasználtak agyors ellentámadásra. Verlinden és Szánthó lövései még célt tévesztettek, de...

A70. percben jött ismét Balogh Norbert. Gyorsan elvégzett egy bedobást, majd alabda visszakerült hozzá. Ideálisan találta meg akapu előtt Krsztovicsot, aki másodjára berúgta ahelyzetet.

Ahazaiaknál Veszelinov Dániel végigvédte atalálkozót, Szánthó Regő a69., Balogh Norbert a78. percig játszott és gólt szerzett. Kalmár Zsolt, Szendrei Ákos és Hahn János sérültek. Avendégeknél Holman Dávid a76. percben lépett pályára.

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90+1. perc: Kihasználta utolsó cserelehetőségeit is Joao Janerio – Andrezinho váltotta Nebylát, Bogi Krstovicot.

88. perc: Moumou is kap egy sárga lapot a játékvezetőtől.

81. perc: Bozikov gyengére sikeredett próbálkozása volt az első Slovan-lövés a második félidőben.

78. perc: A DAC-nál Muhamedbegovic a pályán, Balogh Norbertet váltja.

76. perc: Hármat cserélt a Slovan – Spaonjic, Green és Kashia ment le, Mraz, Da Silva és a magyar válogatott Holman Dávid állt be.

Hivatalos nézőszám: 6290 – ez a forduló legtöbbje.

71. perc: Az ünneplés után Krstovic gyűjt be egy sárga lapot.

70. perc: GÓÓÓL! Krstovic találatával növeli előnyét a DAC! Egy bedobás után Moumou kipasszolta oldalra Balog Norbertnek, ő pedig középre tette a labdát Krstovicnak, aki betalált.

69. perc: A DAC is kettőt cserélt – Moumou és Zuberu a pályán Verlinden és Szánthó Regő helyén.

67. perc: Kettős csere a vendégeknél – Cavric és Ibrahim állt be, Mustafic és Pauschek ment le.

62. perc: Sárga lapok számában kiegyenlít a Slovan – Mustafic is begyűjtött egyet.

58. perc: Nebyla készítette le a labdát lövésre Szánthónak, aki ballal átvette, majd lőtt, de nem lett belőle komoly veszély – a korábbi kisvárdai Janeiro azért értékelte.

55. perc: Nije kapta meg a DAC második sárga lapját.

52. perc: Krstovic nagyjából 17 méterről próbálkozott, de csak az oldalhálót találta el.

50. perc: Egyelőre a második félidőben egyik csapat sem kimondottan veszélyes a másikra.

47. perc: Továbbra is Verlinden az egyik, ha nem a legaktívabb DAC-játékos – ezúttal könnyedén fogta lövését Chovan.

KEZDETÉT VETTE A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ!

Varázslatos a hangulat a Mol Arénában Dunaszerdahelyen

(Fotó: Lelkes Ernő)
(Fotó: Lelkes Ernő)

FÉLIDŐ!

45+1. perc: GÓÓÓL! BALOGH NORBERT találatával előnybe kerül a DAC! A magyar támadó Verlinden parádés beadását bólintotta a pozsonyiak kapujába.

42. perc: Lovat is begyújtött egy sárga lapot, mindkét csapatnak egy-egy lapja van.

38. perc: Balogh Norbert esett el az ötösön belül, de Gezmincky nem ítélt büntetőt. Később aztán kiment megnézni az esetet, de azután nem járt tizenegyes a DAC-nak.

36. perc: Nagyon jó szögből végezhetett el a szabadrúgást a Slovan – a kaputól nagyjából 21 méterre tették le a labdát, Lovat lőtt, de fölé ment a próbálkozása.

34. perc: Brunetti kapta meg a meccs első sárga lapját.

32. perc: Gólt szerzett a Slovan, de Green találatát a videóbíró segítségével les miatt érvénytelenítette a játékvezető.

30. perc:
A DAC csatára, Kristovic lőhetett viszonylag szabadon, de mellé ment a próbálozás.

21. perc:
Ezúttal Green vette célba a dunaszerdahelyi kaput, de Veszelinov ismét védeni tudott, tapsol is a közönség.

20. perc: Veszély a vendégek kapuja előtt – Verlinden megpattanó lövését Chovannak kellett védenie.

15. perc: Cigankis maradt le egy beadásról, Pauschek fejelhetett közelről, de Veszelinov ismét nagyot védett.

Egyelőre egyértelműen a pozsonyiak az aktívabbak, a DAC játékosai még nem jutottak el lövésig.

Lenyűgöző látványt nyújt a Mol Aréna

(Fotó: Duducz Tibor)
(Fotó: Duducz Tibor)

11. perc: Szánthó Regő harcias szerelését lefújja a játékvezető, és figyelmezteti a ferencvárosi kölcsönjátékost.

6. perc: Nagy helyzet maradt ki! Hrncar kapott kiváló labdát Lovattól, majd a tizenhatos vonaláról el is eresztett egy lövést, de Veszelinov védett.

2. perc: Saponjic lövése az első próbálkozás a meccsen – jócskán mellé ment.

Rengeteg néző van a Mol Arénában, a Slovan szurkolói viszont legfeljebb 150-en lehetnek. A hazai szektorokban sárga-kék füstbombák gyúltak, a stadionon kívül tűzijátékoztak is – minden készen áll a 69. DAC–Slovan rangadóra.

A magyar légiósok közül a DAC-ban kezdőként lépett pályára Szánthó Regő és Balogh Norbert is, míg a túloldalon Holman Dávid a kispadon kapott helyet.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

ELŐZMÉNYEK

A Slovan már bajnokként léphet pályára. A pozsonyiak az előző fordulóban gól nélküli döntetlent játszottak a tabella második helyén álló rózsahegyiekkel (Rozumberok), ezzel pedig beérhetetlen előnyre tettek szert a tabella élén. Ez azt is jelenti, hogy a magyar válogatott Holman Dávid negyedszer lett bajnok.

A dunaszerdahelyiek jelenleg a tabella negyedik helyén állnak, mondhatni biztosan: a harmadik Trnava 11 pontra van tőlük, míg az ötödik Sered négyre, de utóbbi egy meccsel már többet játszott.

A két csapat, mármint a Slovan Bratislava és a DAC két hete játszott egymással utoljára, akkor Pozsonyban előbbi nyert 3–1-re. Tét már nincs a bajnoki cím szempontjából, de a rangadó az rangadó – sikerül visszavágnia a Dunaszerdahelyi AC-nek?

KÖSZÖNTJÜK ÖNÖKET A DAC–SLOVAN BRATISLAVA LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik