FIFA: hozzájárultak a Bayern-tehetség német válogatottságához

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 15:14
null
Musiala (balra) német válogatott lehet (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) pénteken hozzájárult, hogy Jamal Musiala a jövőben az angol helyett a német válogatottban szerepeljen.

A 18 éves középpályás két hete jelentette be, hogy a német nemzeti együttesben kíván játszani. A FIFA-nak ezt azért kellett jóváhagynia, mert a német mellett az angol utánpótlás-válogatottban is futballozott.

A brit-nigériai apától és német anyától származó játékos így hivatalosan is behívhatóvá vált a márciusi világbajnoki selejtező mérkőzésekre Joachim Löw, a nationalelf szövetségi kapitánya számára, aki a nyári Európa-bajnokság után távozik posztjáról.

Musiala februárban 17 évesen és 363 naposan betalált a Lazio kapujába a 4–1-es német sikerrel zárult meccsen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben, ezzel nemcsak a Bayern München történetének legfiatalabb gólszerzője lett, hanem angol játékosként is övé ez a rekord a legrangosabb európai kupasorozatban. A tinédzser egy hete aláírta első profi szerződését is, amely 2026-ig köti őt a bajor klubhoz.

A stuttgarti születésű futballista az ifjúsági pályafutását 2011-től szinte teljes egészében a Chelsea-nél töltötte, a Bayernhez pedig 2019-ben csatlakozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik