Nenad Bjelica Alen Petrovic sportigazgatói feladatait is átveszi (Fotó: nk-osijek.hr)

 

Nem titok, Nenad Bjelica szerződtetésével új szakmai stáb állt munkába: hat új tagot mutattak be rögtön az első tréning alkalmával. Ami külön érdekessége a szakmai felállásnak, hogy Bjelica nemcsak a vezetőedzői tisztséget tölti be, hanem angol mintára a menedzseri teendőket is ellátja majd. Mindez azt is jelenteti, hogy az eszéki klubnál kedden bejelentették, Alen Petrovic, az eddigi sportigazgató négy és fél esztendő után távozik posztjáról.

„Alennak csak a legnagyobb köszönettel tartozunk, egyben maximálisan elismerjük nálunk végzett munkáját – fogalmazott Igor Galic klubigazgató. – Olyan rekordigazolásokat köszönhetünk neki, mint például a 20 esztendős Boris Sutalo vagy a 25 éves Mirko Maric eladása.”

Előbbi labdarúgó az olasz Atalantához igazolt 5 millió euróért, míg Mirko Maric Monzába került 4.5 millióért.

„Büszke vagyok, hogy szeretett klubomnak, az NK Osijeknek dolgozhattam az utóbbi években – mondta el Petrovic, aki összesen 25 évet töltött az egyesületnél. – Remek időszakot tudhatunk magunk mögött, kicsit talán azt sajnálom, hogy a legutóbbi idényben a terveink, vagyis a kupadöntő, illetve a második hely a bajnokságban nem jött végül össze. Egy biztos, 2016 óta nagy utat járt be, és a horvát élvonalbeli bajnokság legjobb négy csapata között stabilan megvetette lábát az NK Osijek. Bízom abban, hogy ez a tendencia folytatódik tovább, egyben köszönettel tartozom Ivan Mestrovicnak, valamint Mészáros Lőrincnek.”