DAC: Köszönöm Brunettinek, meghívom majd egy vacsorára – Veszelinov

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 09:21
null
2–1-re legyőzte a DAC a Liptovsky Mikulást (Fotó: Lelkes Ernő)
Nagyon jól elcsípte a szezonrajtot a DAC. Az északír Cliftonville elleni kettős győzelem után a Fortuna Ligában is sikeren vette az első akadályt. Ugyan egy óra játék után még vezettek a vendégek, a felvidéki csapat megfordította a meccset és 2–1-re győzött.

 

Győzelemmel kezdte a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokság új idényét, bár a vártnál nehezebben sikerült csak felülmúlnia a Liptószentmiklóst.

„Nehézkesen született meg agyőzelem. Ez egy egész más meccs volt, mint az Európa-konferencialigában. Ott az elején gyengébb csapatokat kapunk, aFortuna Ligában pedig mindegyik együttes jó. Nagyon felkészültnek kell lenni. Az első félidőben sokat tartottuk alabdát, próbálkoztunk, kevés helyzetünk volt, sazokat sem használtuk ki. Az ellenfél abból építkezett, hogy mi hibáztunk. Érezni lehetett, hogy kicsit fáradt volt abrigád és kellemetlen volt, amikor az ellenfél váratlanul megszerezte avezetést, nekünk azonban tovább kellett lépni. Nagyon örülök, hogy végül megfordítottuk atalálkozót, ez mutatja acsapategységet, nagyon egyben vagyunk” – mondta aNemzeti Sportnak adunaszerdahelyiek kapusa Veszelinov Dániel, aki egy kivétellel, ismét nagyon jól végezte amunkáját. Biztosan fogta alabdákat, bravúrt is bemutatott. Tíz perccel avége előtt azonban a magyar kapus rosszul indította acsapatársát, Vaclavik ívelhetett az üres kapura, de Mateus Brunetti önfeláldozóan menteni tudott agólvonalról: „Köszönöm neki, meghívom egy vacsorára” – árulta el a kapuvédő.

„Amikor Dani megfogta alabdát, már azt figyeltem, hogy gyors ellentámadásba lendülhetünk, kisebb megingását azonban Brunetti sikeresen hárította. Észak-Írországban egygólos vezetésnél Dani remek bravúrral megmentette acsapatot, most pedig abrazil védőnk segítette ki akapusunkat. Ez egy igazi csapatszellemet bizonyító pillanat volt” – jegyezte meg Adrián Gula, aDAC mestere.

Adunaszerdahelyiek már közvetlenül a vasárnapi meccs után elkezdték afelkészülést aszerdai Ekl-meccsre, hétfő délután utaznak Feröerre. „Ott még nem voltam, ez lesz az első alkalom. Remélem, pozitív lesz ez az utazás is. Tudjuk, hogy egy egészen más közeg vár ránk. Míg vasárnap hőségben fociztunk, Feröeren 12 fok, esős, szeles idő vár ránk. Teljesen más lesz. Erre is fel kell készülnünk fejben. Minket azonban semmi sem akadályozhat meg. Nekünk csak afocira kell koncentrálnunk. Körülöttünk minden adott, remek emberekkel vagyunk körbevéve, akik csak értünk dolgoznak. Elég megterhelő sok utazással, minden harmadik nap meccset játszani, de az ilyen szituációhoz is hozzá kell szokni. Aprofi fociban nincs sok idő, gyorsan kell reagálni, fejben nagyon ott kell lenni. Nagyon sokat segít avasárnapi megfordított találkozó. Bízunk benne, hogy aVikingur Göta ellen olyan eredményt érünk el, hogy már az első találkozó után közelebb fogunk állni atovábbjutáshoz” – zárta le Veszelinov Dániel.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
1. FORDULÓ
DAC–Liptovsky Mikulás 2–1
(Krsztovics 71., Kruzliak 77., ill. Kácerík 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik