2–1-re legyőzte a DAC a Liptovsky Mikulást (Fotó: Lelkes Ernő)

 

Győzelemmel kezdte a DAC a szlovák labdarúgó-bajnokság új idényét, bár a vártnál nehezebben sikerült csak felülmúlnia a Liptószentmiklóst.

„Nehézkesen született meg a győzelem. Ez egy egész más meccs volt, mint az Európa-konferencialigában. Ott az elején gyengébb csapatokat kapunk, a Fortuna Ligában pedig mindegyik együttes jó. Nagyon felkészültnek kell lenni. Az első félidőben sokat tartottuk a labdát, próbálkoztunk, kevés helyzetünk volt, s azokat sem használtuk ki. Az ellenfél abból építkezett, hogy mi hibáztunk. Érezni lehetett, hogy kicsit fáradt volt a brigád és kellemetlen volt, amikor az ellenfél váratlanul megszerezte a vezetést, nekünk azonban tovább kellett lépni. Nagyon örülök, hogy végül megfordítottuk a találkozót, ez mutatja a csapategységet, nagyon egyben vagyunk” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek kapusa Veszelinov Dániel, aki egy kivétellel, ismét nagyon jól végezte a munkáját. Biztosan fogta a labdákat, bravúrt is bemutatott. Tíz perccel a vége előtt azonban a magyar kapus rosszul indította a csapatársát, Vaclavik ívelhetett az üres kapura, de Mateus Brunetti önfeláldozóan menteni tudott a gólvonalról: „Köszönöm neki, meghívom egy vacsorára” – árulta el a kapuvédő.

„Amikor Dani megfogta a labdát, már azt figyeltem, hogy gyors ellentámadásba lendülhetünk, kisebb megingását azonban Brunetti sikeresen hárította. Észak-Írországban egygólos vezetésnél Dani remek bravúrral megmentette a csapatot, most pedig a brazil védőnk segítette ki a kapusunkat. Ez egy igazi csapatszellemet bizonyító pillanat volt” – jegyezte meg Adrián Gula, a DAC mestere.

A dunaszerdahelyiek már közvetlenül a vasárnapi meccs után elkezdték a felkészülést a szerdai Ekl-meccsre, hétfő délután utaznak Feröerre. „Ott még nem voltam, ez lesz az első alkalom. Remélem, pozitív lesz ez az utazás is. Tudjuk, hogy egy egészen más közeg vár ránk. Míg vasárnap hőségben fociztunk, Feröeren 12 fok, esős, szeles idő vár ránk. Teljesen más lesz. Erre is fel kell készülnünk fejben. Minket azonban semmi sem akadályozhat meg. Nekünk csak a focira kell koncentrálnunk. Körülöttünk minden adott, remek emberekkel vagyunk körbevéve, akik csak értünk dolgoznak. Elég megterhelő sok utazással, minden harmadik nap meccset játszani, de az ilyen szituációhoz is hozzá kell szokni. A profi fociban nincs sok idő, gyorsan kell reagálni, fejben nagyon ott kell lenni. Nagyon sokat segít a vasárnapi megfordított találkozó. Bízunk benne, hogy a Vikingur Göta ellen olyan eredményt érünk el, hogy már az első találkozó után közelebb fogunk állni a továbbjutáshoz” – zárta le Veszelinov Dániel.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
1. FORDULÓ
DAC–Liptovsky Mikulás 2–1
 (Krsztovics 71., Kruzliak 77., ill. Kácerík 57.)