DAC: 302 perce nem kapott gólt Veszelinov Dániel

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2022.05.01. 08:47
null
Veszelinov Dániel fantasztikus formában őrzi a dunaszerdahelyiek kapuját (Fotó: dac1904.sk)
A Dunaszerdahelyi AC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 8. fordulójában 0–0-ás döntetlent ért el a Szered ellen, amely ebben az idényben Nagyszombaton fogadja az ellenfeleit. A találkozó két jó hírrel szolgált a sárga-kék szurkolóinak.

 

 

Az egyik, hogy két fordulóval a bajnokság vége előtt már biztos a Dunaszerdahely negyedik helye, így a „sárga-kékek" a Mol Arénában játszhatnak selejtezőt az Európa-konferencialigáért. A másik Veszelinov Dániel remek teljesítménye. A magyar U21-es válogatott hálóőre ötödik meccsét védte a dunaszerdahelyi kapuban, és ebből négyszer nem kapott gólt, aminek köszönhetően jelenleg 302 perce érintetlen a hálója. Szombaton, röviddel a mérkőzés vége előtt előtt remek védésének köszönhetően megmentette csapatát a vereségtől.

„Nagyon nehezek az ilyen meccsek, amikor az ellenfélnek egy, maximum két helyzete van. Ilyenkor maximálisan kell koncentrálni. Örülök a védésnek és az újabb kapott gól nélküli meccsnek – mondta a Nemzeti Sportnak Veszelinov Dániel. Sajnos, nem értékesítettük a helyzeteinket, és csak egy ponttal távozunk. A motiváció ma sem hiányzott, de ezt valahogyan nem tudtuk teljes mértékben átvinni a pályára. Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtunk nyerni. Sajnos, ma ilyen meccset játszottunk, de menni kell tovább."

„Két fontos feladata van egy edzőnek: megtanítani a csapatot, hogyan kerüljön helyzetbe, és hogyan ne kapjon gólt. A potenciális helyzetek száma alapján elsők vagyunk a bajnokságban, de ha nem rúgunk gólt... Sajnos én nem mehetek be a pályára, hogy gólt rúgjak a játékosok helyett" nyilatkozta Joao Janiero, a DAC mestere.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 8. FORDULÓ

Sered–DAC 0–0
Nagyszombat, City Aréna, 202 néző. Vezette: M. Dohal
Szered: Chudy – Todorski, R. Días, Sulek, Popovics – Potoma, D. Iglesias, Fábry (Radic, 77.) – Hasa (Kostal, a szünetben), Cobnan (Mateus, 81.), Yao (Sanusi, 90+1.) . Vezetőedző: Juraj Jarabek
DAC: Veszelinov – Kruzliak, Nije, Brunetti – Pinto, Dimun, Szánthó (Andzouana, a szünetben), Cigankis – Verlinden (Moumou, 88.), Krsztovics (Zuberu, 61.), Balogh N. (Andrezinho, 77.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik