Ajax: elképesztő baki, a rekordigazolás nem játszhat az El-ben?

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.04. 11:23
null
Haller (jobbra) csak holland sorozatokban bizonyíthat tavasszal, ha minden így marad (Fotó: AFP)
Hiába kezdett jól az Ajaxnál a télen 22.5 millió eurós klubrekordot jelentő összegért cserébe megszerzett Sébastien Haller, az elefántcsontparti válogatott támadó lemaradhat az Európa-liga-meccsekről. Méghozzá adminisztrációs hiba miatt!

 

„Valóban nem került a listára, próbáljuk kideríteni, mi történt. Felvettük a kapcsolatot a holland és az európai szövetséggel is” – reagált a klub szóvivője, Miel Brinkhuis az AD megkeresésére, amint híre ment a holland sajtóban, hogy Haller lemaradhat az El-meccsekről.

A 26 éves támadó télen a West Ham Unitedtól igazolt az Ajaxhoz, hat bajnokin két gólja és négy gólpassza van eddig a csapatban. Nemcsak jó teljesítménye, hanem az ára miatt is kínos baki lenne az Ajax számára, ha kiderülne, egyszerűen elfelejtették nevezni. Haller a 22.5 millió eurós vételárával a klub valaha volt legdrágább szerzeménye.

A kluboknak szerdáig kellett leadniuk a sorozatba nevezett játékosok listáját, és ezen játékosok közé az UEFA által közzétett adatok szerint nem került fel Haller. Arról a holland sajtó is találgat, hogy hol történhetett a hiba, az Ajaxnál, a Holland Labdarúgó-szövetségnél vagy az európai szervezetnél. Ha kiderül, hogy az amszterdami klub hibázott, úgy a korábbi frankfurti csatár biztosan nem léphet pályára az El-ben ezen a tavaszon.

„Valami félrement. Egy súlyos következményekkel járó adminisztratív hiba történt, de amíg van esély arra, hogy kijavítsuk, mindent meg fogunk tenni. Nem a semmiért igazoltuk, ez egy nagy csapás neki és nekünk is, de túl fogunk rajta lépni” – fogalmazott csütörtökön Erik ten Hag, az Ajax vezetőedzője, aki az MTI szerint a saját magáé mellett Marc Overmars igazgató felelősségét emelte ki.

Az Ajax a legjobb 32 között a Lille-lel találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik