Miérez: egyszer hopp... (Fotó: nk-osijek.hr)


HORVÁT 1. HNL
32. FORDULÓ
NK Osijek–Varazdin 1–1 (0–0)
Eszék,
Városi Stadion, zárt kapuk mögött. V: Kulusic
Eszék:
Ivusic – Barisic (Santini, 57.), Skoric, Cseberko – Igor Silva, Pilj (Ljopa, 72.), Kleinheisler, Zaper, Bockaj (M. Jurcevic, 57.) – Miérez, Bohar (A. Erceg, 72.). Vezetőedző: Nenad Bjelica
Varasd:
Horkas – Novoselec, Stolnik, Celic, Memija – Postonjski, Elezi (Grgec, 75.) – Posavec (Glavina, 90+3.), Durasek, Vuk (Urata, 87.) – Obregon (Peco, 75.). Vezetőedző: Zoran Kastel
Gólszerző:
Miérez (74.), ill. Obregón (69.)

Nem igazán ment a tíz mérkőzés óta veretlen, az előző két bajnokiján ikszelő Eszéknek odahaza a Varasd ellen, Kleinheisler László előtt nem adódott lövési lehetőség, a gólkirály Ramón Miérez észrevehetetlen volt, szerencsére az ellenfél sem villogott.

A szünet után Nenad Bjelica a 3–5–2-es hadrendről áttért a 4–3–3-ra, két cserejátékos lépett pályára, de az ezúttal is a kispadra nevezett Gyurcsó Ádám helyett Iván Santini kapott lehetőséget. Kleinheisler nagyot harcolt és sok rúgást kapott, és adott egy remek passzt Miéreznek, aki az ötösön a labda mellé rúgott védője szorításában, majd Marin Pilj lövését védte a kapus nagy bravúrral.

Ezt követően dél-amerikai hangulat lett úrrá a mérkőzésen, a kolumbiai Jorge Obregón bombagóljára az argentin Ramón Miérez válaszolt fejjel, majd a hajrában egy-egy helyzetet kihagyott a két csapat – aztán a ráadás ráadásában a VAR segítségével büntetőhöz jutott a házigazda, de Ramón Miérez lövését elcsípte a korábban több bravúrt is bemutató Dinko Horkas kapus!

Az Eszék tizenegy bajnoki óta veretlen, de az utóbbi három fordulóban döntetlent játszott. Távolodik a bajnoki cím.

PERCRŐL PERCRE


90+9. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+8. PERC RAMÓN MIÉREZ a labda mögött, és... jobbal a bal alsóba lőne, de Horkas eléri a labdát egy villámgyors vetődéssel!

90+7. perc BÜNTETŐ!

90+5. perc Santini passzát Ljopa ballal tízről a léc fölé vágja, de kezezett egy védő? VAR!

90+3. perc Posavec le, Dominik Glavina be.

90+2. perc Silva beadása után ellökik középen Miérezt.

Öt perc a ráadás.

90. perc Mellé, jobbal 10-ről a bal alsó mellé lő az elcsúszó Skoric mellől Posavec, egy jobb oldali beadást követően!

87. perc Vuk le, a japán Urata Icuki be.

84. perc
Erceg beadását Miérez ötről jobbal a léc alá küldené, de véd Horkas!

80. perc Helyzet, Silva jobb oldali beadását Ljopa 12-ről jobbal kapura teszi, de blokkolják.

79. perc Maks Celic kap sárga lapot Santini ellökéséért.

77. perc Dmitro Ljopa gáncsolja Vukot, sárga lap.

75. perc Obregón és Elezi le, Demir Peco és Jurica Grgec be.


74. PERC ITT A VÁLASZ, Jurcevic bal oldali beadását elméri a kapus, RAMÓN MIÉREZ öt méterről a bal alsóba fejel. 1–1!

72. perc Pilj és Bohar le, Dmitro Ljopa és Ante Erceg be.

69. PERC Postonjski passza után JORGE OBREGÓN irgalmatlan nagy gólt lő a jobb felső sarokba középről, 19 méterről, Ivusic repült becsülettel, de ezt nem érhette el. 0–1!

68. perc MAJDNEM! Zaper passza után Pilj lő a lécre kissé jobbról, 19 méterről! Nem is, Horkas kapus hárított nagy bravúrral.

65. perc Helyzet, Miérez előtt elsuhan az ötösön Kleinheisler remek beadása!

63. perc Ivusic vetődik ki szépen Obregón elé, majd Leonard Vuk kap sárga lapot a kontrázó Kleinheisler ellökéséért.

61. perc Igor Cseberko kap sárga lapot Obregón lerántásáért.

59. perc Igor Silva jobban van, kap egy sárga kapot Vuk buktatásáért.

57. perc Mario Jurcevic be, Bockaj le, Iván Santini meg Barisicot váltja.

A hazaiak nagy hiányzója a Kongói Köztársaság válogatottját is erősítő szélső, Merveil Ndockyt.

55. perc Igor Silva szereli Obregónt, majd összecsúszik Memijával, ápolás.

53. perc Barisic megy el a bal oldalon, beadását középre teszi a kapus elől Miérez... de nincs ott érkező.

51. perc Az egyik reflektor megadja magát, de folytatjuk.

46. PERC FOLYTATJUK!

NAGYINTERJÚ KLEINHEISLERREL ITT!

Ezekből leginkább annyit lehetett leszűrni, hogy a télen szerződtetett, de azóta egyetlen bajnoki meccsen sem pályára lépő labdarúgónak nincs más feladata, mint bizonyítani vezetőedzőjének, hogy aztán nyáron visszatérjenek arra, miként is alakuljon a további sorsa.

„Elhiszem, hogy Ádám nem túlzottan boldog, de van még öt mérkőzés hátra a bajnokságból, ugyanakkor biztosan lesznek változtatások, és minden esélye megvan arra, hogy bizonyítsa, rászolgált az Eszék mezére. Higgyék el, tisztában vagyok a kvalitásaival, mivel ismerem még a lengyel bajnokságból, majd az itteni bajnokságban, a Hajduknál ugyanúgy a szemem előtt játszott.”

A meccs előtt a Bjelicának szegezett újságírói kérdések során külön témát szolgáltatott Gyurcsó Ádám helyzete is.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Mirko Maric 3
Ivan Milicevic 3
Goran Mujanovic 3
Karlo Primorac 3
Marko Babic 2

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Két perc a ráadás.

40. perc Mezőnyharc, kemény adok-kapokkal.

A négyszeres válogatott horváth bekk 284 meccsen 18 gólt lőtt, 7 gólpassz mellett az Eszékben.

Skoric ma vívja 250. meccsét a horvát élvonalban a kék-fehérekkel!

38. perc A Miérezt megrúgó Ivan Povasec kap sárga lapot.

38. perc Szép, Ivusic kikapja a léc alól 21 Elezi méteres, jobblábas bombáját.

36. perc Bohar elé lép ki szépen most Horkas, Miérez indítását követően.

Egy kis örökmérleg: 63 találkozó, 32 eszéki és 18 varasdi sikerrel, 89, ill. 73 rúgott góllal.

35. perc Mellé, Bohar bal oldali szabadrúgása elcsusszan a felugró Skoic mögött, de a bal felső mellett is! A kapus nem erre számított, de aztán vetődött becsülettel.

32. perc Cseberko nem figyel, de Bockaj visszafut, és szereli Obregónt. Amióta megérkezett Gyurcsó,  Bockaj szemmel láthatóan sokkal harcosabb, mint korábban.

31. perc Bockaj lőne 18-ról, de inkább cselez egyet, jól megrúgják. 

29. perc Zaper jobbról laposan ad középre, Miérez jobbal 12-ről a bevetődő Memijába lő.

26. perc Skoric lebirkózza Djuraseket, de szó szerint, sárga lap azonban nincs.

22. perc Kleinheisler nagyot rúg a jobbon Celicbe, sárga lap nincs.

Novoselec a Varasd neveltje, csak éppen háromszor is eladták, de mindig visszatért. Már megérte...

20. perc Nagyon szép támadás, sok-sok passz után Pilj lő jobbal kapura 21-ről, de csukafejessel menti a lövést Novoselec! Nem semmi! Bockaj bal oldali kornerét a rövid sarok elől kapura fejeli Miérez, de véd a léc alatt Horkas kapus.

15. perc Obregón helyzetben... és lesen.

Tovább, nincs 11-es. Ezzel is elment három perc, volt ápolás is.

12. perc Kulusic egy rossz passz után megtartja a labdát Kleinheisler és Bohar elől is, nincs 11-es, utóbbi nagyot esett, volt egy kis odarúgás is... VAR!

Obregón kolumbiai, volt U20-as válogatott, az Independiente Santa Fé neveltje.

8. perc Hopp, Kleinheisler helyzetben, de nem jó a csel a 16-oson, majd lábbal passzol széppen Obregón orra elől a hazai kapus, Ivusic.

6. perc Kleinheisler indít, Bockaj passza elcsúszik az ötös és Miérez előtt.

5. perc Bockaj megy hátra fejjel menteni kornerre Memija elől, a beadást nem találja el aztán ballal tízről Posavec!

Gyurcsó ma is kispados.

4. perc
Szép csendesen. Nem süt a Nap, de nincs rossz idő. Nemrég ér véget egy kiadós zápor.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak kék-fehér mezben és kék nadrágban, a vendégek tiszta narancssárgában.

„Történt, ami történt a legutóbbi, Rijeka elleni találkozónkon (0–0), de ha már folyamatában nézzük, az utóbbi talán tíz mérkőzésünkön mindig olyan játékvezetőket kaptunk, akik zágrábiak vagy környékiek – fogalmazott Nenad Bjelica a pénteki sajtótájékoztatón. – De talán nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a játékosok kölcsönadásával egy klub gyakorlatilag a teljes bajnokságot »lefedi«. Innentől hogyan várhatjuk el, hogy a pontvadászat, mondhatni, szabályos legyen? Mi talán egy-egy labdarúgót tudtunk két másiknak odaadni, illetve Diósgyőrben vannak még tőlünk. Gyakorlatilag most értettem meg, mit is jelentett az, amikor a Dinamo Zagrebnél Zdravko Mamic folyamatosan azt kérdezgette tőlem: »Nenad, kell valami, szükséged van valamire?« Most vált világossá, hogy azzal úgymond elintézhető lett volna minden egy-egy idény során. Viszont mindig azt mondtam, nem, nincs semmire szükségem, hiszen vezettünk 20-30 pontokkal a bajnokságban. A jelenlegi, főleg az év eleje óta történt átigazolások, kölcsönszerződések és más történések alapján sajnálom, hogy a hosszú éveken át nagy barátom, Damir Miskovic, a HNK Rijeka elnöke is beállt abba a sorba, amely nem jó irányba viszi a horvát labdarúgást.”

A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) második helyén álló NK Osijek megtartotta a szokásos, bajnoki – jelen esetben a vasárnapi, NK Varazdin elleni – mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Eszéken. Nenad Bjelica vezetőedző a horvátországi labdarúgás – saját szemszögéből érzékelt – anomáliáiról is szólt. Eközben a klub ismertette a hónap játékosa szavazás végeredményét: április legjobbja Kleinheisler László lett.

A Dinamo Zagreb ellen 1–1-gyel végződő összecsapáson az eszékiek egyáltalán nem tisztelték nagynevű ellenfelüket, több helyzetet is kialakítottak – egyet Kleinheisler László is. Érdekesség, hogy a válogatott játékosra külön felkészült a címvédő, nem győzték „faragni”, a magyar középpályás majdnem a tőle szokásos távoli bombagóllal vett elégtételt, de néhány centimétert tévesztett.

A Varasd együttesét fogadja vasárnap a horvát élvonalban a két magyar válogatott futballistát, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot is alkalmazó NK Osijek. Az eszékiek versenyben vannak a bajnoki címért, és tízmeccses bajnoki veretlenséggel (igaz, a legutóbbi két fordulóban egyaránt döntetlent játszva) várják a csatát. Ebben az idényben eddig háromszor csaptak össze a Varazdinnal, és mind a háromszor megverték riválisukat − vasárnap meglehet a negyedik győzelem.

Az Osijek 2–1-re kapott ki a negyeddöntőben mostani ellenfelétől. A vendégek helyzetét nehezítette, hogy Kleinheisler László sárga lapos eltiltás miatt nem léphetett pályára. Máskülönben bizonyára a kezdőben kapott volna helyet a középpályás, aki az előző fordulóban gólpasszt adott a Dinamo ellen. Az eszékiek másik magyar labdarúgója, Gyurcsó Ádám a kispadról nézte végig a mérkőzést. A gól nélküli döntetlennel záruló találkozó második félidejében a Rijeka tizenegyest rontott, vagyis a meccset tíz emberrel befejező eszékiek jobban örülhetnek az egy pontnak.

Az eltiltott Kleinheisler László nélkül felálló Osijek döntetlent játszott a Rijeka otthonában. különösebben nem kellett motiválni az eszéki futballistákat a Rijeka elleni idegenbeli rangadó előtt. Nenad Bjelica csapata a bajnoki címért küzd, és a legutóbbi, Dinamo Zagreb elleni döntetlennel is bizonyította, valóban a címvédő legfőbb kihívója. A vendégek emellett a márciusi kupavereség miatt is vissza akartak vágni a Rijekának. 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ESZÉK–VARASD LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!