Nem sziporkázott a DAC, de nagy nehezen továbbjutott a Szlovák Kupában

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Vágsellye
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 18:22
A dunaszerdahelyiek a győztes gólt ünneplik (Fotó: DAC)
Két perccel a vége előtt értékesített tizenegyessel jutott be a DAC a labdarúgó Szlovák Kupa nyolcaddöntőjébe. A sárga-kékek a harmadosztályú Vágsellye otthonában győztek 2–1-re szerda délután.

Később kezdődött a találkozó, mivel az egyik kapun nem volt megfelelően rögzítve a háló. Mivel a vágsellyeiek nem tudták orvosolni a problémát, a vendégek kapusedzője, Pavol Hrnciarik a nyakába vette a dunaszerdahelyiek védőjét, Mateus Brunettit, aki ragasztószalag segítségével elhárította a gondot.

Az első félidő a vendégeké volt, akiknek kezdőcsapatában három magyar játékos (Vitális Milán, Bősze Levente, Tuboly Máté) is lehetőséget kapott. Nem sziporkázott a DAC, de a 15. percben Matej Tursa góljával megszerezte a vezetést, és nem engedte a hazaiakat helyzetbe kerülni.

A szünet után nem győztek csodálkozni a sárga-kék drukkerek: úgy tűnt, hogy a Vágsellye az első osztályú, a DAC pedig a harmadosztályú klub… A hazaiak voltak aktívabbak, 1225 néző előtt jöttek is a lehetőségeik, és a 74. percben Carlos Palacios egyenlített.

Nem mondhatnánk, hogy ezután rohamozott a DAC, de végül győzött: a hajrában a hazaiak kapusa, Ladislav Rybansky – aki a múltban a Mezőkövesd és a Kecskemét játékosa is volt – letarolta az ötösön a vendégek csapatkapitányát, Trusát, büntetőhöz jutott a DAC, és Yhoan Andzouana biztos lábbal lőtt a kapuba.

A Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében a DAC a Besztercebányát fogadja.

SZLOVÁK KUPA, 5. FORDULÓ
Vágsellye (III.)–DAC 1–2
DAC: Vitális Milán a 80. percig játszott, Bősze Levente és Tuboly Máté az első félidőt töltötte a pályán, Szendrei Ákos és Csinger Márk kispados volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik