Bernd Leno: Julian tudja, hogy szükség esetén elérhető vagyok

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.07. 20:32
IMAGO/Sportfoto RudelBernd Leno legutóbb márciusban volt tagja a német válogatott keretének (Fotó: Imago Images)
Az angol labdarúgó-élvonalban (Premier League) érdekelt Fulham kapuját védő Bernd Leno a Bildnek mondta el, hogy miért nincs ott az októberi Nemzetek Ligája-meccsekre készülő német válogatott keretében.

Sokan arra számítottak, hogy Manuel Neuer visszavonulása, illetve Marc-André ter Stegen súlyos sérülése nyomán a 32 esztendős Bernd Leno lesz a Nagelsmann-féle nationalelf első számú kapusa – ezzel szemben nagy meglepetésre még a keretbe sem került be, helyette Oliver Baumann, Alexander Nübel és Janis Blaswich kapott lehetőséget a 37 éves szövetségi kapitánytól. A rutinos kapus hétfőn a Bildnek mondta el, mi vezetett ehhez.

Igen, telefonon beszéltem Juliannal és Andreasszal (Andreas Kronenberg, a német válogatott kapusedzője – a szerk.), őszinték vagyunk egymással. Azt mondták nekem, hogy tagja lennék a keretnek, de nem lépnék pályára, így úgy döntöttem, hogy Londonban folytatom az edzéseket. Julian tudja, hogy szükség esetén elérhető vagyok. Harminckét éves vagyok, nem újonc. Sohasem támasztottam követeléseket Manuellel és Marckal szemben. Ha megkaptam az esélyt, teljesítettem, s mindig komolyan vettem a feladatomat” – fogalmazott a kilencszeres válogatott Leno.

A Bild szerint a rutinos kapus normális esetben Ter Stegen cseréje lett volna, de mivel a Nagelsmann vezette szakmai stáb az egyaránt első válogatottságára készülő Baumann, Nübel párost tervezi pályára küldeni Hollandia és Bosznia ellen, Leno nemet mondott a szövetségi kapitánynak, mondván, nem akar csupán harmadik számú kapus lenni az említett riválisok mögött.

„Sok mérkőzésem van a Bundesligában, a Premier League-ben és a nemzetközi porondon, így Julian és Andreas tudja, mire vagyok képes. Számomra mindig is megtiszteltetés lesz a válogatottban szerepelni, s a továbbiakban is az a célom, hogy ezt minél többször megtehessem” – zárta mondandóját Bernd Leno.

A NÉMET VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Oliver Baumann (TSG Hoffenheim), Alexander Nübel (VfB Stuttgart), Janis Blaswich (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Védők: Waldemar Anton (Borussia Dortmund), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern München), Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Középpályások: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (VfB Stuttgart), Pascal Gross (Borussia Dortmund), Aleksandar Pavlovic (Bayern München), Angelo Stiller (VfB Stuttgart), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Csatárok: Serge Gnabry (Bayern München), Tim Kleindienst (Borussia Mönchengladbach), Jamie Leweling (VfB Stuttgart), Kevin Schade (Brentford – Anglia),  Deniz Undav (VfB Stuttgart)

NEMZETEK LIGÁJA
AZ A3-AS CSOPORT
Szeptember 7.
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
Szeptember 10.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
Október 11.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Németország
20.45: Magyarország–Hollandia
Október 14.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Magyarország
20.45: Németország–Hollandia
November 16.
20.45: Németország–Bosznia-Hercegovina
20.45: Hollandia–Magyarország
November 19.
20.45: Bosznia-Hercegovina–Hollandia
20.45: Magyarország–Németország

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

A CSOPORT ÁLLÁSA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik