Nevetséges büntetés a Slovannak, Szakolcára a három pontért utazik a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 16:17
A csapat csütörtöki edzése gyászszünettel kezdődött az elhunyt szurkoló emlékére (Fotó: DAC)
A keddi, Trencsén elleni 3–0-s győzelem után a Dunaszerdahely szombaton Szakolcán, a Niké Liga utolsó helyezettjének otthonában lép pályára.

Jól kezdődött a hét a DAC számára. Ugyan több játékos megfázással, influenzával küszködött, a csapat jó játékkal párosulva 3–0-ra győzött Trencsénben és feljött a második helyre.

Másnap sokkoló hírt kapott a dunaszerdahelyi klub nagy tábora: a Trencsén–DAC ligameccsről utazó három sárga-kék szurkoló súlyos autóbalesetet szenvedett, amelynek következtében az egyik utas a helyszínen életét vesztette. Két társát súlyos sérülésekkel a főrévi kórházba szállították. ,,Nagyon bízunk benne, hogy gyorsan felépülnek és minkettejükkel nemsokára találkozunk a MOL Arénában“ – mondta a DAC újonnan kinevezett sportigazgatója, Martin Skrtel.

Az együttes csütörtöki edzése gyászszünettel kezdődött az elhunyt szurkoló emlékére. ,,Nagyon szomorúak ezek a pillanatok. Sajnos elment a DAC-család egyik tagja. Szombaton az ő emlékére is fogunk játszani“ – mondta lapunknak a dunaszerdahelyi csapat erőssége, Vitális Milán, aki bízik benne, hogy szombaton is három pontot szereznek.

Lapunkban már többször foglalkoztunk a szombati DAC–Slovan találkozón történt magyargyalázással. A DAC hivatalosan is kérte, hogy a lehető legszigorúbb büntetést szabják ki a pozsonyi csapat szurkolóira a szektorukból érkező nacionalista, rasszista és xenofób megnyilvánulásokért, valamint az olyan szlogenek többszöri skandálásáért, mint a „bi Maďara do hlavy” (üsd a magyar fejét), „maďarské ku*y” (magyar kur..k), „vaše matky, naše ku*vy” (a ti anyáitok a mi kur..ink) stb.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága úgy, mint a múltban többször, most is nevetséges büntetést szabott ki a Slovanra. Kétezer eurós pénzbüntetést kapott a fővárosi klub, illetve a következő Dunaszerdahelyen sorra kerülő találkozón nem lehetnek jelen a pozsonyi szurkolók a vendégszektorban…

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik