Meglepetés! A Penarol kiejtette a Flamengót, s 1987 után másodszor van ott a Libertadores-kupa elődöntőjében!

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.27. 08:26
Így ünnepelték csapatuk sikerét az uruguayi fanatikusok (Fotó: Getty Images)
Kialakult a labdarúgó Libertadores-kupa elődöntős mezőnye, miután az utolsó negyeddöntőben az uruguayi Penarol a brazil Flamengót búcsúztatva bejutott a négy közé.

A sárga-fekete együttes az első mérkőzésen, Rióban megszerzett egygólos előny birtokában fogadta esélyesebbnek tartott ellenfelét. A pár évvel ezelőtt Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató montevideói együttes néhány kontrát és pontrúgást leszámítva nem foglalkozott a támadással, hanem „beparkolta a buszt”, s őrizte minimális előnyét. 

Az uruguayiakat irányító Diego Aguirre meccsterve működött: a korábbi brazil szövetségi kapitány, Tite vezette Flamengo hiába birtokolta 74 százalékban a labdát, igazi lehetőségeket nagyon ritkán tudott csak kidolgozni, így maradt a 0–0, amellyel a Penarol jutott a négy közé – 1987 óta másodszor, s jó előjel, hogy 37 évvel ezelőtt a montevideói gárda a végső győzelemig menetelt a legrangosabb dél-amerikai kupasorozatban, míg 2011-ben ezüstérmes lett. A sárga-feketék ellenfele a brazil Botafogo lesz, amely tizenegyesekkel verte ki a Sao Paulót, míg a másik ágon az argentin River Plate az Atlético Mineiróval csatázik a fináléba jutásért.

LIBERTADORES-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Penarol (uruguayi)–Flamengo (brazil) 0–0
Továbbjutott: a Penarol, 1–0-s összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik