Lábon lőtték a török tv szakértőjét a Fenerbahce győzelme után

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.27. 12:39
Serhat Akin (Fotó: Imago-Images)
A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a Török Labdarúgó-szövetség (TFF) hivatalos honlapján megjelentekből kiderül: csütörtök lábon lőtték a korábbi 16-szoros török válogatott csatárt, Serhat Akint, s a TFF jelezte, elítélik a támadást, egyben mielőbbi gyors felépülést kívánnak a 43 éves sportembernek.

 

A támadás tényét maga Akin is megerősítette, a közösségi oldalán posztolta az alábbi képet, azt írva, hogy „a tv-adás után lábon lőttek”.

A Fenerbahcéban 2000–2005 között futballozó egykori csatár a csütörtök esti Fenerbahce–Union Saint-Gilloise (2–1) Európa-liga-találkozó után lett az ismeretlen merénylő áldozata, sajtóinformációk szerint a 43 éves Akin a körülményekhez képest jól van.

Volt játékosa megtámadása után az isztambuli klub is kiadott egy közleményt, amelyben arról írnak: elvárják, hogy „a tetteseket mielőbb kézre kerítse az igazságszolgáltatás”.

Az elkövetőket illetően egyébként nagy a találgatás Törökországban, ám az tény, hogy az elmúlt időszakban Akin többször is igen élesen kritizálta a Fenerbahcét és a klub elnökét, Ali Kocot, különösen a Galatasaraytól elszenvedett múlt hét végi vereséget követően.

Akin a Fenerbahce után 2005-től egy féléves kölcsönidőszakot leszámítva három évig az Anderlechtben szerepelt, amelyben egyébként Juhász Roland is a csapattársa volt, s tíz éve fejezte be profi pályafutását.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik