Harry Kane Cristiano Ronaldo szintjére szeretne felérni

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 13:15
Kane-t folyamatosan motiválja Ronaldo rekordja (Fotó: Getty Images)
Harry Kane a Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy Cristiano Ronaldo inspirálja, hogy minél tovább játszhasson magas színvonalon.

Az angol válogatott sztárja elárulta, hogy ugyan most érzi úgy, hogy fizikailag és mentálisan is a csúcson van, ám szeretne Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan a harmincas évei végéig a lehető legmagasabb szinten futballozni. 

„Látva, hogy Ronaldo tegnap megszerezte a 901. gólját 39 évesen, engem is arra inspirál, hogy minél tovább játsszak ezen a szinten. Ez egy hihetetlen szám, ami folyamatosan motivál, hogy folytassam. Jelenleg nagyon jó formában vagyok és ez remélem sokáig ki is tart.”

A századik válogatottságára készülő Harry Kane hozzátette, hogy továbbra is minden mérkőzésen „éhes a sikerre”. 

„Imádom ezt a játékot és imádom képviselni Angliát, szóval nem szeretném, hogy ennek hamarosan vége legyen. Számomra a legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjek. Nem tudom, mennyi van még bennem, de feszegetni fogom a határaimat” – jelentette ki Kane. 

A 100. válogatottsággal kapcsolatban a 31 éves csatár kijelentette, ez többet jelent számára, mint az eddigi elismerései. 

„Néha nehéz is felfogni, ez mekkora dolog, mikor még játszik az ember. Rengeteg gólrekordot megdöntöttem már, de erre a mérföldkőre hihetetlenül büszke vagyok.”

„Eltökélt vagyok, hogy bizonyítsam az embereknek, hogy tévednek velem kapcsolatban, magamnak pedig, hogy képes vagyok továbbra is a legjobb lenni abban, amit csinálok. Amikor egy napon kijelentem majd, hogy vége, szeretnék büszke lenni arra, amit a pályafutásom során elértem” – tette hozzá az angol klasszis. 

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
2. CSOPORT
20.45: Anglia–Finnország, London (Tv: Spíler1)  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik