Forró hangulatú meccset nyertek meg a románok, iksszel indítottak az osztrákok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 22:49
Fejpárbaj Ljubljanában (balról jobbra): Marcel Sabitzer, Maximilian Wober és David Brekalo (Fotó: Getty Images)
Izland hazai, Románia idegenbeli győzelemmel kezdte meg a labdarúgó Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírását péntek este, míg a Szlovénia–Ausztria (1–1) és a Wales–Törökország (0–0) mérkőzés döntetlennel ért véget.

B3-CSOPORT

Szlovénia–Ausztria 1–1. Egy VAR-ozással lefülelt kezezés miatti büntetőből Benjamin Sesko lőtte a ljubljanai meccs első gólját (VIDEÓ ITT!) – a lipcsei támadó március óta először talált a kapuba válogatott mezben –, de a többet támadó osztrákok még az első félidőben egyenlítettek a szép kombinációt befejező Konrad Laimer góljával (VIDEÓ ITT!). Változatos, izgalmas volt a második félidő, azonban a helyzetekből egyik oldalon sem született gól.


B4-CSOPORT

Wales–Törökország 0–0. Craig Bellamy először ült szövetségi kapitányként a walesi kispadon, és csapata bátor, rámenős futballt mutatott be Cardiffban, helyzeteket dolgozott ki – egyedül a gól hiányzott, pontosabban az sem, hiszen Sorba Thomas egyszer a kapuba talált; igaz, lesről. A 62. percben emberelőnybe kerültek a hazaiak (Baris Yilmaz az ellenfele lábfejére taposott, járt érte a második sárga lap), de nem voltak képesek élni a lehetőséggel: a nagy iramú csata gól nélkül ért véget.

Izland–Montenegró 2–0. Két fejes gól döntött Reykjavíkban: az első félidő hajrájában a Real Sociedad friss szerzeménye, a 20 éves Orri Óskarsson fejelt a léc alá (VIDEÓ ITT!), a szünet után pedig Jón Dagur Thorsteinsson csúsztatott a hosszúba, szintén szögletet követően (VIDEÓ ITT!). A hátralévő időben Montenegrónak voltak lehetőségei a szépítésre, a csereként beálló kisvárdai Driton Camaj két lövését is védte Hákon Valdimarsson. Izland négy döntetlen és tíz vereség után először nyert mérkőzést a Nemzetek Ligájában!


C2-CSOPORT

Koszovó–Románia 0–3. A tavaly őszi bukaresti Eb-selejtező balhéja után paprikás estének nézett elébe a két csapat Pristinában; nem is maradt el a román himnusz kifütyülése, és hasonló visszhangja volt a vendégek szinte minden labdaérintésének. Kiváltképp annak, amelyikkel a jobb oldalon előretörő Dennis Man – három védő közül – bevágta a románok vezető gólját a 40. percben (VIDEÓ ITT!).

Man volt az egyik főszereplője a második félidő első kulcsjelenetének is, ellene elkövetett szabálytalanságot szúrt ki a VAR-szoba, és Razvan Marin berúgta a megadott tizenegyest (VIDEÓ ITT!). S miközben Koszovó küzdött legalább a szépítésért, a hajrában egy eladott labdából visszatámadtak a románok, és a kipattanóból Denis Dragus szerezte meg a harmadik gólt (VIDEÓ ITT!).

NEMZETEK LIGÁJA  
1. FORDULÓ
B-LIGA
3. CSOPORT
Szlovénia–Ausztria 1–1 (Sesko 16. – 11-esből, ill. Laimer 28.) 
Korábban: Kazahsztán–Norvégia 0–0
4. CSOPORT
Izland–Montenegró 2–0 (Óskarsson 39., Thorsteinsson 58.) 
Wales–Törökország 0–0
Kiállítva: B. Yilmaz (62. – Törökország)
C-LIGA
2. CSOPORT
Koszovó–Románia 0–3 (Man 40., R. Marin 51. – 11-esből, Dragus 82.) 
Kiállítva: Vojvoda (85. – Koszovó)
Korábban: Litvánia–Ciprus 0–1 (Pittasz 34.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik