Csercseszov megmentette egy nő életét Kazahsztánban

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.17. 16:56
Sztanyiszlav Csercseszov jókor volt jó helyen (Fotó: Getty Images)
A Ferencváros korábbi vezetőedzője, a kazah labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov megmentette egy nő életét Almatiban.

 

Sztanyiszlav Csercseszov a kazahsztáni Almatiban a Csimbulak síparadicsom felé utazott egy felvonóban, ahol ott volt egy család is, melynek hölgytagja rosszul lett, és az orosz edző közbelépésének is köszönhetően sikerült elkerülni, hogy nagyobb baj legyen – szúrta ki a csakfoci.hu.

„A Medeu–Csimbulak drótkötélpályán utaztam a menedzserünkkel, Bulattal együtt, és a felvonóban egy házaspár volt velünk a két gyermekükkel – idézi a 61 éves tréner szavait a sportarena.kz. – Amikor elindultunk, a nő rosszul lett, mi pedig húsz percen át mindent megtettünk, hogy segítsünk neki. Szerencsére eszembe jutott, mit tanultam elsősegélyből az edzői tanfolyamon. A hölgy nehezen kapott levegőt, valószínűleg a magasság miatt, és akik vele voltak, pánikba estek, ezért nem tudom, mi történt volna, ha mi nem vagyunk ott. Amikor felértünk, átadtuk az orvosoknak, akik már vártak ránk.”

Az FTC volt vezetőedzője 2024 júliusa óta irányítja a kazah válogatottat. Az eddigi két mérkőzésén, a Nemzetek Ligájában csapata hazai pályán 0–0-t játszott Norvégiával, majd 3–0-ra kikapott Szlovéniában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik