Liga 2: győzelemmel kezdte az idényt a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
• Csíkszereda
Vágólapra másolva!
2024.08.04. 18:33
Magabiztos győzelemmel kezdett a Csíkszereda a román másodosztályú bajnokságban (Fotó: Nemzeti Sport)
Ritkán szokott nyerni a román labdarúgó másodosztály nyitófordulójában az FK Csíkszereda, de vasárnap délután már az első 33 percben eldöntötte a Ceahlaul elleni, hazai pályán játszott találkozó sorsát.

Ilyés Róbert, az FK edzője mind az öt nyáron igazolt játékosát a kezdőcsapatba jelölte, a vérfrissítés pedig jót tett a csíki támadójátéknak. Bakos Ervin alig hat perc után betalált, a Babati Benjámin szöglete után az ötösön belül lepattanó labdát tuszkolva a hálóba, majd a középen kilépő Jozef Dolny emelte át 22 méterről a vendégek kapusát. Bő fél óra után harmadszor is betaláltak a szeredaiak, Torvund Alexander hozta üres kapus helyzetbe a középen érkező Bakost. 

A szünet után már csupán előnye konzerválásával törődött az FK, és bár Carl Davordzie fejesével szépítettek a vendégek, a magabiztos hazai győzelem egyetlen percig sem forgott veszélyben. Az FK anyaországi futballistái közül Kelemen Dávid és Hegedűs János végigjátszotta a mérkőzést, Torvund 69, Babati 83 percet volt a pályán. Makrai Gábor és Pintér Bence az utolsó hét percre állt be, Nagy János végig a kispadon maradt. 

Liga 2, 1. forduló
FK Csíkszereda–Ceahlaul Piatra Neamt 3–1 (Bakos 6., 34., Dolny 14., ill. Davordzie 68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik