Copa: Vinícius nélkül kiestek a brazilok; tovább szárnyal Kolumbia

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 07:31
Football: Copa America 2024 - Quarter final: Uruguay v Brazil
Éder Militao rögtön az első brazil 11-est elhibázta a szétlövésben (Fotó: AFP)
A hétvégén nemcsak az Európa-bajnokságon, hanem Amerikában, az Egyesült Államokban zajló Copa Américán is befejeződtek a negyeddöntős küzdelmek. Uruguay a 74. perctől tíz emberrel játszva, gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel 4–2-re legyőzte Brazíliát. Darwin Núnezékre a négy között a most már 27 meccse veretlen, a negyeddöntőben Panamát 5–0-ra legyőző Kolumbia vár.

 

A sárga lapos eltiltás miatt hiányzó Vinícius Júnior nélkül a brazil támadójáték, mint olyan, szinte nem létezett az Uruguay elleni negyeddöntős meccsen Las Vegasban. Az első félidőben elsősorban szögletekből, illetve egyéb beívelésekből próbált veszélyeztetni Uruguay, Darwin Núnezék több helyzetet is kihagytak. Az egyetlen brazil próbálkozásnál, egy kontra végén Raphinha lövését Sergio Rochet védte.

A második félidőben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A legfontosabb jelenet az volt, amikor a 74. percben Nahitan Nández egy becsúszásnál talppal eltalálta Rodrygo bokáját, amiért elsőre sárga lapot kapott, majd videózás után pirosat – teljes joggal.

A brazilok az emberelőny ellenére sem tudtak lövőhelyzeteket kialakítani, egy távoli, de igen gyengére sikerült Endrick-próbálkozást leszámítva (a kapus könnyedén védte). A Real Madridba igazoló 17 éves tehetségnek kellett volna pótolnia Viníciust a meccsen, de nagyon halovány teljesítményt nyújtott, igaz, ez az egész brazil válogatottról elmondható.

A 90 perc után egyből jöhettek a tizenegyesek (a Copán nincs hosszabbítás), és a Las Vegas-i rulettben brazil részről Éder Militao, majd Douglas Luiz is rontott, míg a másik oldalon csak José María Giménez, így a kispadról az argentin edzőlegenda, Marcelo Bielsa irányította Uruguay jutott tovább és készülhet a Kolumbia elleni elődöntőre.

COPA AMÉRICA
NEGYEDDÖNTŐ 
URUGUAY–BRAZÍLIA 0–0, tizenegyesekkel: 4–2
Las Vegas. Vezette: Darío Herrea (argentin)
URUGUAY: Rochet – Nández, R. Araújo (Giménez, 33.), M. Olivera, Vina (Cáceres, a szünetben) – Ugarte, Valverde – Pellistri (Varela, 78.), De la Cruz (Bentancur, 67.), M. Araújo – Núnez (Arrascaeta, 78.). Szövetségi kapitány: Marcelo Bielsa 
BRAZÍLIA: Alisson – Danilo, Éder Militao, Marquinhos, Guilerme Arana – Bruno Guimaraes (Evanilson, 87.), Joao Gomes (Andreas Pereira, 81.) – Raphinha (Savinho, 82.), Lucas Paquetá (Douglas Luiz, 81.), Rodrygo (Gabriel Martinelli, 87.) – Endrick. Szövetségi kapitány: Dorival Júnior
Kiállítva: Nández (74.)

A 11-est belőtte: Valverde, Bentancur, Arrascaeta, Ugarte, ill. Andreas Pereira, Cabriel Martinelli
A 11-es kihagyta: Giménez, ill. Éder Militao, Douglas Luiz

A másik, helyi idő szerint szombati meccsen, Glendale-ben a már 27 meccse veretlen Kolumbia a gólja mellett két gólpasszt is kiosztó James Rodríguez vezérletével 5–0-ra nyert Panama ellen.

COPA AMÉRICA
NEGYEDDÖNTŐ, ÁGRAJZ SZERINT
Kolumbia–Panama 5–0 (J. Córdoba 8., J. Rodríguez 15. – 11-esből, L. Díaz 41., Rios 70., Borja 90+4. – 11-esből) 
Uruguay–Brazília 0–0 – tizenegyesekkel 4–2 
KORÁBBAN
Argentína–Ecuador 1–1 – tizenegyesekkel 4–2
Venezuela–Kanada 1–1 – tizenegyesekkel 3–4

ELŐDÖNTŐ
Július 10., 2.00 óra (magyar idő szerint): Argentína–Kanada (East Rutherford)
Július 11., 2.00 óra (magyar idő szerint): Uruguay–Kolumbia (Charlotte)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik